TuomoHirvi

Käy kylässä, saat ylöspidon ja matkarahaa

Kyllä tässä niin käy, että köyhät tässä ajetaan mieron tielle jos suomalaisista puhutaan. Siis Suomen kansalaisista. 
Just äsken tuossa soitti eräs joka kertoi käyneensä Oulussa kuusi kertaa hoidoissa ja hänen omavastuu kertymänsä näistä on 12 euroa. On tämä maa. Omalla eläkkeellään kyseinen ei pärjäisi mitenkään, ei mitenkään ja vastaan ei tulla mistään. Jos hän jotakin tukea jostakin saisi niin se vähennettäisiin jostain muusta tulosta. Ei kannata edes aloittaa sellaista paperisouvia. 
Toinen soittaja kertoi, että kun hänen poikansa otti tilan haltuun ja omistukseen niin sanottiin, että kun poika muuttaa pitäjään niin eläke alkaa juosta. No poika muutti pitäjään mutta ei sentään monen lapsensa ja vaimonsa kanssa pappan ja mummun asuntoon vaan ihan omaan taloon vuokralle toistaiseksi. Eipä alkanut eläke juoksemaan vaan sitten esitettiin väite, että kun ei asu siinä navetan nurkalla missä eläimet ovat niin todennäköisesti mikään ei muuttunut vaan pappa ja mummu jatkavat tilan asumista.

Siis Suomessa meitä kanta-asukkaita kytätään ja kyylätään joka oljenkorren istuttamisesta. Jos ikinä yhdenkin halon hakkaat taikka menet naapuriin kattotalkoisiin niin sinä olet lähes hirsipuussa. 
Kun kävelet rajan yli Suomeen ilman papereita ja et kerro kuka olet niin sinä saat asunnon, ylöspidon ja käyttörahaa huljakkaasti. Jos sinut määrätään poistumaan maasta, niin ei tarvi poistua vaan saat elää täällä ja kaikki palvelut pelaavat. 
Nyt vielä joku neropatti on ehdottanut, että maksetaan 2500 euroa, että lähtevät. Käy päinvastoin. Sitten niitä 2500 euron matkailijoita vasta tulee tähän maahan. Miksiköhän Irak ei ota oman maan kansalaisia takaisin kotimaahansa?

Tiedän. Nämä eivät mitenkään ole toistensa rinnastuksina oikeutettuja. Ei mitenkään mutta ymmärrän erittäin hyvin mihin tämä maa tulee ajautumaan. Kaaokseen. Näin ei voi jatkua.
Ei riitä, että Sipilä tunnustaa tämän tosiasian, että köyhin kansanosa on tämän kasvun suurin maksaja ja köyhtyy entisestään.

Vouhotukseen asti toitotettu maakunta- ja soteuudistus johtaa siihen, että vaikkapa Kalajokilaakson 100.000 asukasta on kokonaan Oulun armeliaisuuden varassa. Nykyisillä tiedoilla Oulu hallinoi maakuntaa ja voi yksin päättää edustajiensa kautta. Meille ei tipu edes armopaloja vaan luemme lehdestä mitä nyt on päätetty.

On turha puhua, että kun työttömyys laskee ja bruttokansantuote kasvaa niin heikoimmassa asemassa oleville palautetaan hyvinvointia. Ei palauteta. Muistissa on meillä vanhemmilla, autoilijoilta kahtena vuonna valtion kassavajeen kattamiseksi, perittäväksi järjestetyt tarrasulkeiset. Tarroja kertyi lopulta niin, että etulasista ei kohta nähnyt ulos ja tänä päivänä autoveron perintä jatkuu ja vero senkuin vain nousee ja nyt perusteena on, että autokanta pitää saada sähköautoiksi. En tiedä kuka ne autot meille ostaa. En ainakaan minä.

tuomo hirvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Me olemme siirtyneet aikaan, jossa normaali on nykyään pitkälti epänormaalia ja epänormaali normaalia. Toista oli ennen. Olen lukenut viime aikoina systemaattisesti sota-ajan Helsingin Sanomia Hesarin aikakoneesta (hs.fi/aikakone). Silloin ihmiset pyrkivät olemaan normaaleja, vaikka maailma oli ympärillä epänormaalissa sotatilassa.

Pieni kansa taisteli olemassaolostaan suurvaltaa vastaan.

Suosittelen vilpittömästi näiden lehtien lukemista. Silloin ei tunnettu vierastaistelijoiden ohituskaistoja. Hesarissa oli sen sijaan lehdestä toiseen sankarivainajien kuolinilmoituksia ja muistokirjoituksia.

Eräs kuolinilmoitus pysäytti. Siinä on rinnakkain kolmen veljeksen nimet.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Asia on kuin kirjoitat. Jos tuohon aikaan olisi puhuttu leipäjonoista, niin oli naurettu. Nyt köyhänapuna leipäjono on hallituksen asialistalla yksi ratkaisu muiden joukossa. Tätä ei ikinä pitäisi hyväksyä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Juu, ei tuolloin puhuttu leipäjonoista, puhuttiin kunnan jauhoista. Köyhiä tässä maaassa on aina ollut.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #3

Kyllä vain mutta erona tässä on, että kunta huolehti suomalaisista eikä joku kerjuulla kulkeva kolmassektori. Siinä on vissi ero kun politiikka luopuu kansalaistensa perusoikeudesta toimeentuloon ja jättää heidät heitteille.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Afganistanissa vuositulo on lienee jotain 400 euron luokkaa. Käytännössä siis turistille lyödään noin 6 vuoden palkka käteen, kun hän lähtee.

Tilanne olisi verrattavissa siihen, että suomalainen marssisi ruotsalaiseen taloon ja sanoisi, ettei lähde minnekään. Sitten ruotsalainen lyö verottomana 300 000 euroa käteen, johon suomalainen toteaa, että "ehkä minä nyt sitten tästä lähden. Tulen sitten ensi vuonna uudestaan tai laitan kaverin asialle jos en itse ehdi".

Jokainen voi itse yrittää päätellä, lisäisikö tuollainen käytäntö kutsumattomien suomalaisvieraiden määrää Ruotsissa vai vähentäisikö se sitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Afganistanin kanssa on palautussopimus, joten sinne voidaan pakkopalauttaa.

"Sopimus allekirjoitettiin Brysselissä Euroopan unionin ja Afganistanin hallituksen isännöimän konferenssin yhteydessä. Suomen puolesta allekirjoittajana toimi sisäministeri Paula Risikko (kok.). Suomi on neuvotellut asiasta sisäministeriön johdolla toukokuusta lähtien.4.10.2016"

Irak on toista maata, sillä maa ei ole vielä hyväksynyt palautussopimusta.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Entäpä jos teetkin vertailun siitä mitä maksaa kun tuollainen henkilö poistetaan maasta väkisin.

Vanhan viisauden mukaan keppi ja porkkana toimivat yhdessä paremmin kuin kumpikaan yksistään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomalaisille tai kenellekään muullekaan ei tietenkään tule maksaa penniäkään ylimääräistä - ei varsinkaan verottomana - siitä, että hän noudattaa Suomen lakeja.

On aika omituista, että lakien noudattamisesta voidaan käydä kauppaa kuin jossain helppo-Heikin huutokaupassa ja tarjotun summan perusteella sitten päättää, noudattaako niitä vai ei.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Ja lähtee jos huvittaa rahat matkassaan nautittuaan sitä ennen ruhtinaalisesta vieraanvaraisuudestamme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset