TuomoHirvi

Keski-Pohjanmaalla erikoinen taksikyytijärjestely - Sipilän nimi taas esiin

Kokkolan seudulla peruspalvelukuntayhtymä Soite on joutunut keskelle Suomeen kotiutunutta suhmurointia ja hyväveli verkostoa. Vanhukset ja vammaiset eivät saa taksikyytejä. Taustalla on ilmiselvää tarkoituksellista järjestelyä ja kytköksiä herätyskristillisyyteen. 

Ja yllätys, yllätys taas taustalta putkahtaa herätysliikkeen lisäksi myös pääministeri Juha Sipilän sukulaisuussuhde tässä järjestelyssä.

Taustalla on vuonna 2016 perustettu Speys Oy, joka on kilpailuttamalla tullut peruspavelukuntayhtymä Soiten kyyditsijäksi. Siinä osakkuusjärjestelyt ovat olleet mutkikkaat. Osakkaana on mm pääministeri Juha Sipilän veli Jouko Sipilä. Osakkuuksia ja omistuksia on Speys Oy:ssä on järjestelty useampaan otteeseen mm Ahola Transport Oy:n kautta ja avulla. Niiden selville saaminen on helppoa mutta tarkoitusperien todentaminen vaikeaa. Ahola Transport Oy:n osakkeita on omistanut Juha Sipilän aikanaan omistama sijoitusyhtiö, usein esillä oleva Fortel Invest Oy, joka nyttemmin on omistusjärjestelyin siirtynyt Sipilän lasten haltuun. 

Koko tarinan tarkempi selvitys on Iltalehden jutussa asiasta.

Merkittävää tässä asiassa jälleen kerran on kummalliset sattumat ja kytkökset sekä sote-uudistukseen, Juha Sipilään ja hänen sukulaisiinsa että tähän hertätysliikkeeseen, joka on Lestadiolaista juurta.

Olen aiemmin ohittanut nämä kytkökset lähinnä ilkeämielisinä panetteluina. Nyt kun jatkuvasti näitä tulee, kuten myös tämä Fortel Invest Oy putkahtaa esiin hyvin usein erilaisissa yhteiskunnallisissa yhtiöjärjestelyissä ja muissa kuvioissa niin alan uskoa siihen totuuteen, jossa pussiin on jouhojen joukkoon joutunut akanoita.

Se nyt on päivänselvä asia, että Juha Sipilän toteamus tietätämättömyydestä hyväveli-järjestelmän mukaisissa järjestelyissä ei pidä paikkaansa. Hän on aivan ilmeisimmin itse osa tätä järjestelmää ja vielä hyvin keskeltä sen ydintä.

Pääministeri Juha Sipilän hallitustaival on sisältänyt suhmurointia ja oman edun tavoittelua enemmän kuin Suomessa minkään hallituksen historia aiemmin. Yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on nostettu johtamiskulttuuri, jossa valta on tavoiteltavaa pääomaa ja sen luomat verkostot on valjastettu pääomapiirien vahvistamiseen ja lähipiirin hyvinvointiin.

Suomalaisia, kansalaisia vallankäyttäjät tarvitsevat vain oman valtansa pönkittäjinä ja siihen herätysliikekin kelpaa mainiosti. Varsinkin sellainen herätysliike jossa pelko ohjaa uskoa. Ja se pelko ei ole Jumalan pelkoa. 

tuomo hirvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Juhani Piri

Haiskahti kyllä vahvasti siltä itseltään toi taksitouhu. Huh huh.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Kyllä se haiskahtaa ja en ymmärrä miksi tähän ylipäätään piti mennä. Näyttää siltä, että jotain pitää vain luoda, että saadaan etua jollekin. Tältä se näyttää.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minä luin tässä YK:n vammaissopimuksen kokonaan, niin löydän sieltä useita kohtia, mitä Suomi nyt rikkoo selvästi vaikka on ratifioitu sopimus vuosi sitten. Sitä ennen kesti 10 vuotta saada sopimus voimaan ja nyt mennään voimakkaasti takapakkia.

Tähän nyt tarvittaisiin kaikkien vammaisjärjestöjen liittojen yhteinen julkaisu, että sopimusta rikotaan ja tämä asia pitää nostaa suuresti esille.

Yksittäiset kannanotot eivät paljoa huomiota saa muulla keinoin kuin liittojen kautta. Media kiinnostuu paljon enemmän, kun liitot yhteisesti julistavat.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Minusta tähän pitäisi tarttua jo kaikkien. Eihän tämä tällä tavalla voi olla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Ei voi. Jos omat sotkut liittynee siihen. Parempi olla jäämättä kiinni.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset