TuomoHirvi

Paavo Väyrysen pyrkimykset eivät ohjaa Kansalaispuoluetta

Paavo Väyrysen ilmoitus halustaan Suomen Keskusta rp:n puheenjohtajaksi ei yllättänyt. Ennen vanhaan puhuttiin "pelin politiikasta", joka tarkoitti äänten ja vallan kalastelua. Olisikohan tämä nyt sitä Väyrysen pelilaudalla. Hänen "pelinsä" ei ole kansalaispuolueen peli vaan ihan ikiomansa.

Puolueena kansalaispuolue rakenteellaan luo uutta kulttuuria Suomeen. Meillä on kahden eri tason poliittinen kulttuuri. Valtakunnan tason ja siihen mahdollisessa maakuntien Suomessa liittyvä hallintorakenne, sekä paikallinen poliittinen kunnallinen ja myös seurakunnallinen valtarakenne.

Nykyisten vanhojen puolueorganisaatioiden osalta ne yrittävät vastata kaikkeen hamuamalla valtaa puolueen nimissä vaikka paikallisesti politiikka ja päätöksenteko ei mahdu vaikkapa nykyisen maaseudun valtapuolueen Keskusta rp:n poliittisiin raameihin.

Keskustan ja vaikkapa Kokoomuksen valtapoliittiset tavoitteet ovat olleet viime vuosina paikallisesti ja inhimillisesti hyvin vahingollisia. Näiden kahden puolueen kansakunnan taloudenpito ja tavallisen suomalaisen arjen elämä eivät kohtaa vaan ovat törmäyskurssilla. Miten tämä näkyy, niin sote-uudistuksen himmelivaltakoneisto on jo nyt vienyt ihmisten peruspalvelut lähes tavoittamattomiin. Teitä ja tieto- sekä energiavarmuutta hoidetaan tilastoja katsomalla eikä niin, että tämä elintärkeä infra koko Suomessa olisi kunnossa.

Sama koskee mm työttömyyttä, eli nikkaroidaan hallinnollisia ratkaisuja, joilla saadaan tilastot näyttämään asetettujen tavoitteiden kaltaisilta. On luotu Oy Suomi Ab:n tulostarkkailukulttuuri. Se ei ole pohjoismaisen ja suomalaisen kristillisen yhteiskuntakulttuurin ylläpitämistä ihmislähtöisesti vaan tuloksentekomalli, jonka tavoite on taloudellinen tulos, ei ihmisen tavoittava palveluyhteiskunta. Siinä mallissa byrokratiaa luodaan eikä palvelu ja sen saatavuus ole päämäärä.

Valta tulee hallinnosta ja viranhaltijoista. Velanotto ei ole meille yhteiskuntana ongelma, jos se ei ylläpidä tätä poliittisesti luotua valta- ja byrokraattiarmeijaa. Nykyinen poliittinen järjestelmä ei leikkaa tästä vaan ihmisten toimeentulosta ja palvelusta tehdäkseen asettamansa tavoitteet mahdollisiksi. Ei korjata syitä vaan seurauksia.

Näin on synnytetty jakautunut ja eriarvoistava tilanne, jossa on kasvava köyhyys, jopa nälkä ja toivottomuus. Maksut korotuksineen kohdistuvat aina pieni- ja keskituloisiin sekä heidän kotitalouksiinsa raskaimpina.

Tämä politiikka ei toimi. Siksi on Kansalaispuolue, ei Paavo Väyrysen pyrkimyksiä varten. Kansalaispuolueen valtarakenne antaa vastuun ja vallan valtakunnalliseen päätöksentekoon. Syyllisiä ei päätöksistä tarvitse etsiä syyttömistä ihmisistä eikä heistä, jotka kokevat omassa elämässään sen mitä valtakunnallinen hallinto päättää. Näin mahdollistetaan nopeat korjaukset väärien päätösten osalta.

Paikallispoliittisesti puolue ei rajoita toimimista vaan sen aatteelliseen alkiolaiseen viitekehykseen voivat kerääntyä kaikki yhteistyökykyiset voimat. Tämä takaa, että jokainen tulee kuulluksi "omalla maallaan".

Kansalaispuolue ei vastaa kenenkään poliittisesta urasta, vaan luo uudenlaista poliittista kulttuuria suomalaisuuteen nojaten, alkiolaisin kristillisin juurin, yhteistyökykyisenä kooten kaikki ne voimat, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisista, heidän kulttuurinsa vaalimisesta ja kansainvälisesti kestävästä kehityksestä.

Näin minä olen ymmärtänyt ja luotan, että näistä lähtökohdista tässä maassa jokainen voi kokea elämänsä arvokkaaksi ja nähdä elämässään toivon.

Tämä myös vahvistaa sitä mahdollisuutta, että kristillinen, isänmaallinen Suomi säilyy palveluyhteiskuntana pohjoismaisen hyvinvointikäsityksen pohjalta, ja itsenäisenä pysyen liittoutumattomana ja puolueettomana eikä pyrkien sotiin osallisena kenenkään vietäväksi, vaan rakentaa rauhaa maailmaan ja yhteiskuntaan.

Kannatan kaikkia tämäntapaisia pyrkimyksiä.

tuomo

 

Kansalaispuolue pyrkii eduskuntaan ilman Väyrystäkin

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus korostaa, että puolueen on sopeuduttava siihen, että sen tunnetuin jäsen Paavo Väyrynen päätti sittenkin hakea vielä keskustan puheenjohtajaksi.

ILKKA.FI

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Tähän blogiini löyhästi liittyen kopioin tähän Peter Albäckin kommentin. Suomen Keskusta rp on puolueen nykyisen puheenjohtajan, Juha Sipilän ja tämän puoluesihteeri Ovaskan aikana ajautunut kaaokseen. Sen taustat ovat pitemmällä kuin tässä hallituskaudessa. Lisäksi saattaa olla, että tämänkin johtoporukan aikana taustalla hääräävät samat "besserwisserit" ja jälki on rumaa. Tästä kärsii koko Suomen kansa ja me suomalaiset, että meillä on maan tärkeimmillä paikoilla tämän tapaista toimintaa.

"Peter Albäck: Laiton postia puoluehallitukselle ja toiminnanjohtajille. Luultavasti kukaan ei vastaa.
-Meinaako puoluehallitus vaan hiljaa hyväksyä että kutsu kokoukseen tulee yhden päivän varoitusajalla. Onko Jouni niin helevetin tyhmä että hän uskoo että perheelliset, yksinhuoltajat ja yrittäjät noin vaan voi lähteä Helsinkiin ja jättää lapset ja yritys omaan onnen nojaan yhdeksi päiväksi yhden päivän varoitusajalla. Se mitä minua suuttuttaa vielä enemmän on että saan lukea että toimitusjohtajilla on neuvottelupäivät 12.02. Minulle ei ole tullut mitään kutsua neuvottelupäiville. Näinkö nykyään avoimmesti hyväksytään mobbausta Suomen Keskustassa. Näinkö perhanan syvälle meidän puolue on vajonnut. Puoluehallitus voisi nyt katsoa itsensä peiliin oikein kunnolla. Älkää sitten miettikö miksi tämän puolueen kannatus nyt romahtaa. Jos olisin päässyt kokoukseen niin mielipiteeni Paavon suhteen on että neuvotellaan Paavon kanssa ratkaisua tälle ongelmalle. Heittämällä kunniapuheenjohtajamme ja euparlamentaarikomme ulos puolueesta teemme kohtalokkaan virheen. Mutta ehkä jotkut teistä systemaattisesti haluatte että maalaisliittolaiset saavat painua helevettiin Keskustasta. Terveisin Peter Albäck"

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

"...pysyen liittoutumattomana ja puolueettomana..."

Vuoden 1948 jälkeen Suomi ei ole ollut liittoutumaton ja puolueeton. Vuoteen 1991 saakka Suomella oli YYA -sotilasliitto Neuvostoliiton kanssa ja 1994 Suomen kansa suurena enemmistönä halusi liittyä Euroopan unioniin ja rahaliittoon, joita kysyttiin neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä 16.10.1994.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Irroitit lauseen asiayhteydestään ja siitä tuli korni tarkoituksellisesti. Sotillaallisesti liittoutumaton ja puolueeton. Yya-sopimuksen oleellisin sisältö ei ollut sotilaallinen.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

No itse asiassa en. Siinähän oli kolmella pisteellä havaittavissa, että se on osa topicia - oletan, että tuo topic luetaan ensin jolloin väite on jo tuttu asianyhteyksineen, jossa väitetään Suomen olevan liittoutumaton ja puolueeton.

Sitähän emme ole olleet: YYAn ydin oli luottamuksen luominen Moskovassa siihen, että Suomi kaikissa tilanteissa jatkuvasti ottaa huomioon Neuvostoliiton turvallisuusedut ja kunnioittaa niitä. Tämä oli kirjattu yya-sopimuksen kahteen ensimmäiseen sotilaalliseen artiklaan.
Neuvostoliitto hyväksyi Suomen puolueettomuuspyrkimyksen vain yya-sopimukselle alistettuna. Sotilaallinen yhteistyövelvoite meni aina puolueettomuuden edelle.
Vasta Gorbatshov 1989 tunnusti Suomen puolueettomuuden kun yya-sopimuksen sotilaalliset artiklat olivat menettäneet merkityksensä Moskovan katsannossa.
Suomi luopui puolueettomuuspolitiikasta EU-jäsenyyden myötä ja ruotsalaisten sekä EU-puolustusyhteistyökeskustelun myötä se liittoutumattomuuskin on vähän niin ja näin.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kansalaispuolue rakentaa omaa organisaatiotaan ja hyvä niin. Hyvä on myös, että Paavo linjauttaa keskustaa. Paavo tarvitaan vielä aatteen lipun kantajana, koska kansalaispuolueella ei ole kansanedustajaa. On todennäköistä, että kansalaispuolue ei saa vaaväittelyaikaa, kun edellisestä eduskuntavaaleista ei puolue vielä ollut olemassakaan.

Kansalalaispuolue on alkiolainen keskustalainen puolue, toisin kuin oikeistolaistunut poliittiselta sisällöltään porvarillinen keskusta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Totta kai Paavo Väyrynen on tervetullut Kansalaispuolueen kansanedustajaksi mutta silti vastedes hänenkin on alistuttava enemmän kannattajiensa ja edustuksellisen demokratian alle. Ei maailma tanssi aina yhden pillin mukaan. Parasta olisi jos hän löytyäisi hyvä tien kunniapuheenjohtajana niin että ei joutuisi syrjään Keskusta rp:stä. Jos sellainen päätös taikka esitys tämän päivän puoluehallituksesta tulee niin Keskusta rp hajoaa aivan varmasti ja sen hajoamisen takana ei ole Väyrynen eikä Kansalaispuolue vaan puheenjohtja Sipilä joka on luonut Bernerin tuella ja osin myös Kimmo Tiilikaisen, entisen vihreän, avustuksella puolueeseen Alkion mentävän aukon. Keskusta rp:n taustat eivät ole enää alkiolaisilla juurillaan vaan se sirpaloituu Ruotsin tapaan pienpuolueeksi ja lopulta taitaa hävitä kokonaan. Sipilän aikaansannoksista ehkä se merkittävin jos näin käy, että kunniapuheenjohtajalle ei löydy paikka puoluetoimistosta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olisihan se pelinpolitiikan maailmanennätys jos saisi potkut samaan aikaan kahdesta puolueesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset