TuomoHirvi

Paavo Väyrysen kuningastie ei kulje Keskustan kautta...ellei

Suomen Keskusta rp:n puoluehallitus kokoontui tänä aamuna hyvin lyhyellä varoitusajalla. Sen tarkoitus oli katkaista Paavo Väyrysen kuningastie, ja silottaa diktaattori Juha Sipilälle ja hänen hännystelijöilleen Anne Bernerille, Kimmo Tiilikaiselle sekä muille ministereille ja kanistereille tietä puheenjohtajakisan vaalivoittoon.

Olkoon niin taikka näin niin tämänpäiväinen puoluehallituksen päätös hajottaa Suomen Keskusta rp:n jos Paavo Väyrynen ei ole yhtään fiksumpi. Hänen mahdollisuutensa puheenjohtajakisaan ja Keskusta rp:n eheyttämiseen on siinä, että hän luopuu jäsenyydestään Kansalaispuolueessa. Olen jokseenkin varma, että hänellä itsellään on vielä Jokeri käyttämättä. Mikä se on niin en tiedä. Vaatinee Paavoltakin sen kuuluisan yön yli nukkumisen.

Se nyt on silti selvä, että puoluehallituksen jäsenistä ei juuri kukaan ymmärtänyt mitä tämä merkitsee. Suomen Keskusta rp hajoaa paljon pahemmin kuin siinä operaatiossa jonka johdossa naureskellen ja ilkkuen olivat muut kuin Perussuomalaisen puolueen jäsenet. Silloin rakennettiin hallitusta ja luultiin, että kansa seuraa perässä.

Ei seuraa nytkään. Keskusta rp:n puoluehallitus, Juha Sipilä keskustaministereineen ja päättäjineen pitää vielä herätysliiketaustansa mukaisella pelottelulla muutaman äänestäjän kelkassan muuta tulette näkemään ennen kuulumattoman yhden puolueen romahtamisen seuraavissa vaaleissa. Ainakaan maalaisliitto-keskustalaisessa historiassa ei ole johtajaa aiemmin ollut, joka sai hävitettyä reilusti yli puolet kannatuksestaan yhdessä vaalikaudessa.

Juha Sipilä siihen kykeni näissä Suomi-talkoissa, jotka ovat synnyttäneet maahan ennen näkemättömän köyhyyden, palvelurakenteen hajoamisen ja jopa teiden ja huoltovarmuutta vaativan perusinfran romahtamisen.

No kansa toki kiittää ja toteaa kepu pettää aina mutta ei enää. Jonkun ajan päästä maassa ei tätä riesaa enää ole. Ja Kokoomus kiittää. Maan palvelurakenne on siinä kunnossa, että sitä on helppo parantaa. Ei tarvi kuin kutsua töihin taas ne kädet ja jalat, jotka keskustalainen kyvyttömyys teki tarpeettomiksi.

 

tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielenkiitoinen poliittinen näytelmä totta tosiaan. Paavosta kuulemme vielä, se on varma. Sipilä aliarvioi suomalaiset ja se tulee kostautumaan.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Asia on juuri kuten kirjoitat. Kukaan ei tiedä Paavo Väyrysen siirroista mitään, "en ole keskustellut kenenkään kanssa". Keskustassa ja Oy Suomi Ab:n johtajana toimivassa Juha Sipilässä on ääretön ymmärtämättömyyden oppi vallalla. Mistä ihmeestä he tämän laumasieluisuuden ovat puolueeseen tuoneet. Entinen keskusteleva ja maaseudun etuja ajava puolue on tullut ihmisille riesaksi ja täysin käsittämättömäksi, linjattomaksi mykkien armeijaksi. Kun keskustalaiset kanisterit täällä vierailevat niin he tulevat uhoamaan miten hyvä johtaja meillä on. Kun väki kyselee palvelujensa ja tulojensa perään niin kuiskuttelevat ymmärtävänsä mutta eivät kuitenkaan ymmärrä. Ääneen ei sanota mitään mutta supatetaan selän takana. On palattu siltarumpupolitiikkaan ja Juha Sipilä on tuonut aivan uuden ja käsittämättömän pelon ilmapiirin Suomeen ja keskustalaisiin. En olisi ikinä uskonut eikä kukaan muukaan Keskustan piirissä toimineista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Juttelin tässä eräänä päivänä kauppakeskus Tikkurissa erään tuntemattoman 81-vuotiaan naisihmisen kanssa, kun hän tuli viereeni penkille istumaan ja syömään välipalaa niin kuin itsekin. Juttelimme siinä puolisen tuntia ja tämän rouvan huolena oli, ettei oman maan vanhuksista pidetä huolta ja hänenkin läheltään on ystäviä lähtenyt pois hoidon puutteen takia.

Minulla ei ole mitään syytä epäillä tämän hienon rouvan puheita ja olen todella ihmeissäni, miten Sipilä saattoi laittaa vieraat oman kansan edelle. Itse luulin, kun uskovainen mies valittiin pääministeriksi, että huolemme ovat ohi, mutta mitä sitä tyhjää, huolemme vasta alkoivat.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #3

Tämä on hyvin yleistä mitä kerrotaan. Vaimoni lähti juuri katsomaan yhtä tämän kurjistamispolitiikan uhrin tilannetta.
Kuvittelin samoin, että uskovainen mies, jonka jopa tunnen joltisenkin myös taustoiltaan, olisi vienyt Suomea aivan toiseen, kristillisempään ja eettisempään suuntaan mutta mitä vielä. Nyt mennään rahan kiilto silmissä äärettömän ahneuden ohjaamana.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #3

Itse pidän Sipilää lahkolaisena en uskovaisena, heillä on omat tapansa hallita laumaansa, pelon ilmapiiri on osa tätä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #8

Olikohan sama Soininkin osalta, että hallitsi pelon ilmapiirillä laumaansa? Lopulta se johti persujen hajoamiseen ja näin saattaa käydä tosiaan myös kepullekin.

Luulin tosiaan silloin 2015, että nyt on hyvät miehet ohjaksissa. En pitänyt Stubbia huolenaiheena, koska kuvittelin että Sipilä ja Soini, uskovaiset miehet nostavat köyhän kansan asian päällimmäiseksi.

Olemme olleet todistamassa niin arvottomia näytelmiä, ettei se tästä enää edes voi pahentua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mitenkähän muuten tuon kanssa käy? http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802080123949...

Paavo voisi tietenkin erota Kansalaispuolueesta keskustan puheenjohtajavaalien ajaksi, mutta voidaanko ketään pakottaa olemasta jäsen vaalien jälkeen, jos ei tulisi valituksi?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ei mielestäni voi pakottaa. Jokainen saa varmasti erota puolueesta tai yhdistyksestä miten haluaa. Ja varsinkin jos hänet ei valita puheenjohtajaksi niin hänellä ei voi olla rivijäsenenä mitään velvoitteita jotka estäisivät eroamisesta.

Päätin tarkistaa asian ja näin sanoo Kepun paikallisosastojen sääntö eroamisesta:

7 §

Jäsen voi erota paikallisyhdistyksestä tekemällä siitä kirjallisen ilmoituksen paikallisyhdistyksen johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla siitä paikallisyhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan merkittäväksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sitä minäkin ja kun meillä on yhdistymisvapaus ei ketään voi pakottaa liittymään yhdistykseen tai eroamaan siitä. Lisäksi on negatiivinen yhdistymisvapaus ja tuossa siitä selitetään tarkemmin.

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:nega...

Tuota Sipilän haastattelua oli näemmä muokattu, mutta tässä se sanotaan selkeästi: "Keskustalaisten näkökulmasta reilun kilvan vähimmäisehto on se, että kaikki ehdokkaat ovat Suomen Keskusta r.p:n jäseniä sekä ennen ja jälkeen Sotkamon puoluekokouksen." http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802082200728...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Keskustassa ei ole yhtään henkilöjäsentä, vaan kaikki ovat paikallishdistysten jäseniä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #14

Sekin vielä, melkomoinen soppa. Mielenkiinnolla odotamme Väyrysen seuraavaa peliliikettä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen leikkaukset ovat kipeimmin koskettaneet keskustaa äänestäneit lapsiperheitä, opiskelijoita, sairaita, eläkeläisiä ja työttömiä.

Pitää myös muistaa Kiky sopimus joka leikkasi lomarahoja lähihoitajilta, sairaanhoitajilta kuntien ja valtion työntekijöiltä, kaikki heistä ei todellakaan ole suurituloisia.

Presidentin vaalit todisti keskustan jo jakautuneen, Paavo Väyrynen voitti 203 kunnassa, Matti Vanhasen 101 voittoa vastaan. Kannatus kunnittain Paavo Väyrynen 2/3 Matti Vanhanen 1/3, keskustan kannatus ei näytä hyvältä.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Ja täällä perinteisen maalaisliitto-keskustan kultamailla tuo näkyy ja kuuluu. Jakautuminen on ilmi selvä ja vähänkään herätysliikkeestä irrallaan oleva väki hakee uutta tilaa ajatuksilleen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Eipä taida Keskusta pystyä estämään Paavon menoa pj-vaaleihin jos Paavo eroaa Kansalaispuolueesta.

Keskustan säännöissä kyllä sanotaan, ettei ehdokas voi olla kahden puolueen jäsen.

Mutta ei sanota minkä aikaa ehdokkaan on oltava vain Keskustan jäsen. Eli Keskusta on jättänyt sääntönsä hieman avoimiksi. Pitäisi olla esim. " ...ei voi osallistua pj-vaaliin, mikäli on tai on ollut viimeisen 12 kk aikana toisen puolueen jäsen. Ja koska puolue voi muutta sääntöjään vain puoluekokouksessa, käy Keskustalle "myöhä vähäksi" tässä asiassa.

Eli veikkaan, että Paavo menee vaaleihin mutta tulos on sitten jo eri asia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Useissa jäsenten kodeissa on nyt varmasti kaivettu puolueen säännöt piironginlaatikosta luettavaksi. Paavo taitaa tässä asiassa vetää sen pidemmän korren.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"... tulette näkemään ennen kuulumattoman yhden puolueen romahtamisen seuraavissa vaaleissa."

No sittenhän Väyrynen on päässyt tavoitteeseensa?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Ei Väyrynen tavoittele hajaannusta mutta Sipilä sen jääräpäisyyttään saa aikaan. Väyryseen ei uhkailu tehoa eikä keskustan maalaisliittolais väkeen. Me lähdemme oven nätisti sulkien.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Toivotaan nyt, että siellä Sotkamossa sitten nähtäisiin se Sipilän lupaama rehti kilpailu. Nyt ei ainakaan näin ulkopuolisen tarkkailijan silmin siltä näytä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onhan tässä kysymyksessä varsin erikoinen ja ainutlaatuinen näytelmä? Keskustan puheenjohtaja hajottamassa omaa puoluettaan? Väyrynen liittää tämänkin varmaan sulaksi hattuunsa? Ehkä tämäkin näytelmämä nähdään joskus vielä Pohjanrannan kesäteatterissa?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No jos yhtään olisi Sipilässä perusmaalaisliittolaisuutta niin hän vatuloisi ja venkuroisi vaan aloittaisi rehdin kisan. Mutta kun on kiero kuin onkimato ja pohjattoman ahne pelkuri.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Eli onko sinun mielestäsi reilua peliä se, että Väyrynen toimillaan rikkoo Keskustan sääntöjä olemalla kahden puolueen jäsenen ja sillä statuksella vielä pyrkii Keskustan puheenjohtajaksi?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #21

Pekka, eihän Väyrynen riko sääntöjä jos eroaa Kansalaispuolueesta ennen puoluekokousta. Keskusta itse on jättänyt sääntöihinsä tämän aukon.

Ja minun mielestäni nykykeskustan hajaannuksessa ei hyvä häviä, tulee Kokoomukselle lisätilaa pelikentällä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Reino, keskustan sääntöjen mukaan ei voi kuulua samaan aikaan kahteen puolueeseen, joten Väyrynen rikkoo niitä jo nyt.

Ja siinä tapauksessa pitäisi erota kansalaispuolueesta ennen kuin aloittaa kampanjointinsa keskustan puheenjohtajaksi, oli kyse sitten kirjoituksista tai esiintymisistä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Väyrynen ei näe tämän uutisen mukaan mitään syytä muuttaa suhtautaumistaan Kansalaispuolueeseen. Ei siis aio siitä erota.
https://yle.fi/uutiset/3-10065399

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

#20

Kommenttisi, johon piti vastata oli poistettu, mutta kyllä Sipilä pelaa puolueen säännöillä, Väyrynen ei niitä noudata.

Kes­kus­tan pu­heen­joh­ta­jak­si ei voi­da ny­kyis­ten sään­tö­jen mu­kaan va­li­ta puo­lu­een pe­rus­jär­jes­tön jä­sen­tä, joka kuu­luu muu­hun puo­lu­ee­seen.

Näin to­te­a­vat si­vii­li­oi­keu­den pro­fes­so­ri Heik­ki Ha­li­la ja mi­nis­te­ri Lau­ri Ta­ras­ti oi­keu­del­li­ses­sa asi­an­tun­ti­ja­lau­sun­nos­saan.

Kes­kus­ta ti­la­si lau­sun­non, kos­ka se ha­lu­aa sel­vit­tää, mikä on puo­lu­een pu­heen­joh­ta­jak­si pyr­ki­vän Paa­vo Väy­ry­sen oi­keu­del­li­nen ase­ma. Väy­ry­nen on kes­kus­tan li­säk­si jä­sen myös pe­rus­ta­mas­saan kan­sa­lais­puo­lu­ees­sa. Kes­kus­tan sään­nöt kiel­tä­vät tup­la­jä­se­nyy­den.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/huippujuristit-ty...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #26

Seija, niin tilasi mutta ei julkaissut koko lausuntoa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241376-asiantunti...

Kai Paavo nyt älyää erota Kansalaispuolueesta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Olihan se tuonkin jutun linkissä, et tainnut huomata:

http://www.keskusta.fi/loader.aspx?id=cce4a768-b9c...

Kaipa Paavo laskeskelee mitä ja milloin kannattaisi tehdä, Jäätteenmäki arveli että eduskuntavaalikampanjaa keskustan kustannuksella:

https://www.suomenmaa.fi/blogit/keskusta-paavon-po...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #28

Miettikää miten Keskusta rp kävi presidentinvaaleihin ja miksi? Eihän siinä ollut järjen hiventäkään. Sipilän strategit ovat varmaan kuu-ukkoja. Kun puolue jakautuu niin Keskustan kannatus on siinä 10% huitteilla. Silloin kannattaa pitää kansakunnalle puhe.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Lähtihän SDP:kin, eihän vielä siinäkään vaiheessa tiedetty miten ylivoimainen Niinistö tulee olemaan. Eikä vielä ole sanottu jakautuuko keskusta vai ei, Väyrynen kun tekee itsensä kerta kerralta naurettavammaksi kautta median ja puolueidenkin.

Tässä esimerkkejä:

Kommentti: ”Pelastaja” Väyryseen kannattaa suhtautua kuin muihinkin kiristäjiin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005558334.html

Kommentti: Sipiläkin osaa taitavan pelin, pallo on heitetty nyt Väyryselle

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/komme...

Kommentti: Kunnian miehen oharit – Paavon egotrippi olisi liian uskomaton, ellei pääkokin sukunimi olisi Väyrynen

https://demokraatti.fi/kommentti-kunnian-miehen-oh...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #34

Keskusta rp lähti heti kun Väyrynen oli perustanut Kansallispuolueen ilmoituksella Vanhasen ehdokkuudesta. Mitä arvelet miksi näin? Ei tarvi olla kummoinen ennustaja taustoista.

Noihin linkkeihin niin naurettavin Sipilän taitavasta pelistä oli twiitti ennen kuin Väyrynen ehti päättää tiedotustilaisuutensa. Siinä Sipilä toivotti tervetulleeksi rehtiin kisaan. Eli hyväksyi kisan ja samalla puheenjohtaja paljasti taas kerran osaamattomuutensa nimenomaan. Nyt ei ole muuta tietä kuin ottaa se kisa vastaan ja se tulee siellä Sotkamossa. Toki hän voi taas käännellä takkiaan kuten tänään teki ja menettelytapavaliokunnalle kertoa näitä satujaan.

Toimittaja Junkkari on ainoa, joka on ymmärtänyt mistä tässä on kysymys. Sipilä ei lähellekään ettekä te jotka kaiken uskotte mitä tämä omaan pussiinsa pelaava ahne tekee. Ottakaa ihmeessä ne pelottelun lasit päästänne ja ajatelkaa itse. Sipilä ei siihen kykene eli kun keisarilla ei ole vaatteita niin kiekaiskaa joku hänelle, että näin on.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #47

Varmaan arvasivat että Väyrynen lähtee presidenttikisaan vaikka kirjoitti vain eduskuntavaaleista ja ilmoitti heti Vanhasen ilmoitettua hakevansa keskustan presidenttiehdokkuutta että hän tukee Niinistöä jatkokaudelle. Kaipa keskusta Väyrysen metkut tietää ja sen että puheensa eivät pidä.

Sipilä ilmoitti sen rehdin kisan yhteydessä että keskustan ehdoilla, edellytyksenä että Väyrynen eroaa kansalaispuolueen jäsenyydestä ja pysyy puheenjohtajavalinnan jälkeen keskustan jäsenenä kävi miten kävi. Eivätkä ne satuja olleet, ja jos Väyrynen pyrkii Sotkamossa ehdokkaaksi niin eiköhän siinä käy niin että säännöt muutetaan menettelytapavaliokunnan toimesta ennen puheenjohtajan vaalia.

Ja Junkkari ymmärsi erittäin hyvin Väyrysen kieroilun, luepa uudelleen.

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005558431.html

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #50

Höpöhöpö, siinä twiitissä ei ollut mitään ehtoja vaan valtavaa uhoa kuinka minä kuninkaana jolla ei ole vaatteita hoidan homman. Ei mitään ehtoja.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #27

Eipä älyä! Lue kommenttini nro 25.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #26

Poistin yhden kommenttini, koskapa ne säännöt ovat niin epäselvät vaikka vähän alan koulujakin on tullut käytyä niin niistä eikä siitä valtarakenteesta ota selvää erkkikään taikka tietenkin tämä kaikkien alojen asiantuntija Lauri Tarasti kyllä joka voi tuomita kähminnästä vaikka ei tiedä asiasta mitään. Suomen naurettavin asiantuntija. Tätä toista kepun asiantuntijaa en tunne mutta eiköhän hänkin ole näitä narussa juoksutettavia.

Ihmettelen, että miksi rehti kilpa ei kelpaa jos kerran ainakin minun tietojeni mukaan puoluekokous päättää ehdokkaista. Miksi piti twiitata ensin ja ajatella sitten. Toimiiko niin vastuullinen puoluejohtaja? Ajatelkaa omilla aivoillanne vähitellen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Miten tämä juttu oikein käytännössä menisi, kun tuolla lausunnossa sanotaan näin: "Jos sääntömuutosehdotukselle hankitaan PRH:n ennakkotarkastuslausunto, muutos voidaan ottaa käyttöön jo kesällä 2018 pidettävässä puoluekokouksessa, jos sääntömuutos toteutetaan ennakkotarkastetussa muodossa."

Tuolla Reinon linkittämän jutun kommenteissa sanotaan taas näin:

"Pentti Hotti
8.2.2018 18:08
Yhdistys toimii sen hyväksymien sääntöjen mukaisesti. Niin kuin lausunnossa todetaan, säännöt ovat puutteelliset ja niitä pitäisi korjata ja täsmentää, kuka voi olla ehdolla puheenjohtajaksi. Säännöt hyväksyy puoluekokous, joten ennen kesäkuuta ei tapahdu mitään sillä rintamalla. Lisäksi säännöt eivät tule voimaan sillä siunaamalla hetkellä kun ne on hyväksytty, vaan sen jälkeen kun ne on tarkistettu.
Tämän mukaisesti voitaisiin puolueen sääntöjen 9 pykälään ottaa lisäys, jonka mukaan puolueen puheenjohtajaksi ei voida valita henkilöä, joka on vaalia edeltäneen 12 kuukauden aikana ollut muun puolueen jäsen, Halila ja Tarasti ehdottavat keskustalle.

Puolueen sääntömuutokset voi vahvistaa vain keskustan puoluekokous. Sääntöjen muutoksesta on ilmoitettava myös puoluekokouskutsussa." https://www.uusisuomi.fi/comment/778556#comment-77...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

"tietenkin tämä kaikkien alojen asiantuntija Lauri Tarasti kyllä joka voi tuomita kähminnästä vaikka ei tiedä asiasta mitään. Suomen naurettavin asiantuntija. Tätä toista kepun asiantuntijaa en tunne mutta eiköhän hänkin ole näitä narussa juoksutettavia."

Ovat mm. kirjoittaneet kirjan Yhdistysoikeus

https://shop.almatalent.fi/yhdistysoikeus-3150-0.html

ja tässä se "narussa juoksutettava"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Halila

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos hän olisi pohjattoman ahne pelkuri, hän ei olisi koskaan lähtenytkään pollitiikkaan. Voitte olla huoleti, vuonna 2020 tai viimeistään 2022 pääsette Sipilästä eroon. Lopullisesti 2023, jolloin hän ei enää lähde edes ehdokkaaksi.

2012 totesin, että Haavisto on enemmän keskustalainen kuin Väyrynen. Ikävä, että en silloin toiminut näkemykseni mukaan. Jos vertaa Väyrystä ja Sipilää, Väyrynen on se, joka toimii maksimaalisesti oman hyötynsä perusteella. Jos Sipilä olisi järjestänyt hänet ministeriksi, hän olisi pysynyt ihan kiltisti ruodussa koko nelivuotiskauden. Olisi kyllä puhunut EU:ta ja euroa vastaan mutta seurannut kiltisti hallituksen linjauksia aina tosi paikan tullen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Kiitos Seija upeasta mtv.n uutislinkistä. Muistan itse Haapalan jutun lukeneeni, mutta nykyisille uusille äänestäjille, jotka eivät kaikkea Väyrysestä tiedä, eivätkä tietenkään voi asioita muistaa, olisi tärkeää tämä pari vuotta vanha juttu lukea.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #37

Pekka ja Seija.

Kyllä Paavo tietää Keskustan säännöt ja tietää myös erota Kansalaispuolueesta jos aikoo osallistua pj-vaaliin.

Mutta minä luulen, ettei hän aiokkaan, vaan petaa Kansalaispuolueen esillä pysymistä kevään ajan. Ja omaa marttyriasennettaan Keskustan pj- vaalin (hylkäämisen) vuoksi.

Minusta nyt tämä Paavon pelaaminen menee kyllä vastenmieliseksi mutta en tunne kyllä lukkarinrakkautta yhtään Sipilän tyyliäkään kohtaan.

Mutta Kokoomuksen laariinhan tämä sataa!!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Reino, alan epäillä aivan samaa että Väyrynen vain pysyttelee julkisuudessa ja keksii sitten jonkun keinon ettei tarvitse mennä häviämään, senkun uhoaa että olisi kyllä voittanut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #40

Reino, tämähän on ollut alusta asti selvää! Paavo vaan haluaa hämmentää!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

Alan olla kyllästynyt koko Väyryseen ja kumpaakohan se kekkeruusi suunnittelee, tehdä eduskuntavaalikampanjaa keskustan kustannuksella, vai hyötyä jollain muulla tavalla.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #41

Kukaan mitään Keskusta rp:n kustannuksella pysty tekemään paitsi pääministeri Sipilä. Jäljet ovat kamalat ettekä te uskalla niitä edes tutkia. Sieltä on Fortumin pussista käyty ottamassa miljoonia konkuurssikypsän Sipilä-firman velkojen maksuun. Intia piti olla menestys eikä mitään kauppoja ole edes näköpiirissä mutta pääministeri sai rahansa pois eli yli 700.000 euroa meidän veronmaksajien rahoja. Kallis mies tälle maalle. Erittäin kallis.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

"Kukaan mitään Keskusta rp:n kustannuksella pysty tekemään paitsi pääministeri Sipilä."

Jaa ei, vai? Pieniä ne on silakat joulukaloiksi verrattuna Pekkarisen järjestelyihin, eivätkö ne ole ollenkaan häirinneet?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000898483.html

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #36

Vähän huvittavaa postata näitä Väyrystä mustamaalaavia juttuja, kun kysymys on keskustan omien sääntöjen tulkinnasta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Jos totuus mustamaalaa Väyrystä niin oma syynsähän se on, katsokoon peiliin. Ainoa jännitysmomenttihan tässä on että meneekö häviämään puoluejohtajakisan vai keksiikö viime tipassa jonkun tekosyyn olla menemättä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #42

Niin kenen kertoma totuus? Jos joku toimittaja tarinoi, niin ei se vielä totuutta tee. Sitäpaitsi keskustalla tässä on peiliin katsominen, kun ei edes itse osaa tulkita omia sääntöjään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

Eivät ne ole pelkästään toimittajien juttuja, ja eiväthän toimittajat kirjoita tapahtumista, jotka Väyrynen voisi itsekin oikaista, ja monet ovat kirjoittaneet aivan samoista. Ja kyllähän keskusta osasi sääntöjään tulkita, halusi vain varmistuksen.

Ja saa nähdä kuinka Väyrysen käy:

Vuonna 2003 Väyrynen osallistui keskustan puheenjohtajavaaliin kärsien kuitenkin jälleen tappion, tällä kertaa Matti Vanhaselle. Väyrynen sai jäsenäänestyksessä vain runsaat sata puoluekokouksessa annetuista parista tuhannesta äänestä

ja 2010 kävi näin:

Keskustan seuraava puheenjohtaja valitaan vasta toisella kierroksella. Mari Kiviniemi sai 1109 ääntä ja Mauri Pekkarinen 771 ääntä.

Kiviniemen valinta näyttää kuitenkin jo varmalta. Paavo Väyrynen sai vaalissa 287 ja Timo Kaunisto 234 ääntä.

Tässäkin olisi lukemista:

https://www.adlibris.com/fi/kirja/vayrysen-valtaku...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #35

Oikeastaan aika turhaa spekulaatiota. Jos olet rehellinen niin Sipilän ristiretki Bernerin hankkimiseksi Kokoomuksesta ja Suomen kansalaisuus hänelle on vahingollisin teko mitä hän on tehnyt. Lisäksi hän on omaan käyttöönsä ja taloudellista asemaa parantaakseen myynyt raskaasti tappiollisen liikevaihdottoman yhtiön Forttumin riesaksi saadakseen velkansa kyseistä yhtiöstä takaisin. Maksoi noin 700.000 euroa. Sipilän kaikki tekeminen tähtää omaan taloudelliseen hyötyyn. Hän viisveisaa politiikasta ja suomalaisista.

Väyrynen sentään pelaa valtapoliittista peliä mutta Sipilä ryöstää köyhimmän kansan. Siinä on politiikan mentävä aukko.

Minä todella toivon, että Väyrynen saa aikaan paljon sekasortoa sokeissa uskonryydittämissä keskustalaisissa. Olin aikanaan Sipilän kannattaja mutta kun takki kääntyi ja oikea Sipilän mminä paljastui niin en voinut sietää moista luikuria. Nyt hänellä on seuraajia kuin pahimmalla uskonlahkon luojalla, jotka toistavat mantraa kuin papukaijat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei Keskustassa mitään erityisen säilyttämisen arvoista olekaan, joten kaikki se tuho jonka Sipilän ja Väyrysen kamppailu saa puolueessa aikaan on Suomelle vain eduksi.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Olen täysin samaa mieltä. Tällaista Suomen Keskusta rp:tä ei kaipaa kukaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset