TuomoHirvi

Keskustan linjavaali käytiin presidentinvaaleissa

Viime päivien poliittinen keskustelu on vellonut Suomen Keskusta rp:n ympärillä. Puolue on henkitoreissaan ja puheenjohtaja Sipilä on ajanut sisäpiiriporukoineen sen tilanteeseen, josta ei ole muuta ulospääsyä kuin hajoaminen. 

Todellisuudessa puolueen linjasta äänestettiin presidentinvaaleissa. On turha väittää, että vaalin tuloksella ei voisi peilata Keskusta rp:n sisäistä tilannetta. Tilanne on jokseenkin sama kuin Persussuomalaisessa puolueessa, jossa puolueen hallinto on toki demokraattisempi, kuin Keskustalla eli  Perussuomalaisten puoluekokouksessa äänestävät kaikki jäsenet, jäseneksi liitytään puolueeseen ja siitä erotaan kirjallisesti puoluehallituksen siunaamana.

On päivän selvää, että Vanhasen ja Väyrysen vaali oli oikeasti Suomen Keskusta rp:n linjavaali. Niinistö vei ääniä kaikilta mutta keskustalainen perusjuntti ei mene Niinistön taakse. Kuten tunnettua kaupungeissa Keskustalla ei kannatusta ole, eikä sitä sinne tule. 

Mistä tämän linjavaalin voi päätellä niin tietenkin tästä jälkipyykistä. Keskustan nykyjohto jatkaa samalla linjalla kuin millä se vaaleihin lähti. Se julisti sodan kaikille toisinajattelijoille. Väyrysen tuki oli Niinistölle siihen saakka kunnes Vanhasesta tehtiin hyvin ennenaikainen presidenttiehdokas. Sen tarkoitus oli ainoastaan estää Väyrysen halu ehdokkaaksi mutta kuten koko Sipilän puheenjohtajuuden ajan, taas kerran he lukivat kenttää ja äänestäjiä aivan väärin. Väyrysen aikeet ehdokkaaksi heräsivät vasta kun ne herätettiin.

Viisaana ja kenttänsä, siis keskustalaiset hyvin tuntien hän näki, että nyt on laitettava kaikki peliin ja lähdettävä kansan tuella ehdokkaaksi. Syntyi selkeä linjavaali, jossa kohtasivat jäsenkirjakeskustalaiset keisariinsa sokeasti uskovat, ja keskustalaisen alkiolaisen aatteen kannattajat. Väyrynen oli kansan ehdokas, kansan tuella. Vanhanen oli puoluejohdon pelkojen tuote jäsenkirjaväen tuella.

Jokainen joka vähänkään tässä vaalissa oli mukana voi aistia mistä on kysymys. Keskustalainen väki,  sen aatteen kannattajat äänestivät Suomen Keskusta rp:n harjoittamasta ja sen puheenjohtaja Sipilän johtamasta poliitikasta. 

Keskustan virallinen linja koki murskatappion. Sen aatteellinen arvo ja toimintatavat saivat tuomionsa murskaavin lukemin, ja vielä heidän itse luomassaan pelissä. Yleensä tässä vaiheessa valmentaja apujoukkoineen saa potkut, sillä joukkuetta ei voi vaihtaa.

Se on tässäkin tapauksessa ainut tie ulos. On joko istuttava kiltisti voittajan eli Väyrysen kanssa pöytään ja neuvotelta sopu, taikka hyväksyä puolueen hajoaminen itsekkäänä typeryytenä. Sen jälkeen ainut oikea ratkaisu on että johtotroikka ja puoluehallitus pyytää välittömästi eroa tehtävistään. Puoluekokous ottakoon kantaa, jos joku näistä vielä kehtaa asettua ehdolle.

On erittäin vastenmielistä katsoa sitä uhoa mitä Juha Sipilä harjoittaa. Eilenkin uutisissa hän hymyssä suin lähes laittoman puoluehallituksen kokouksen jälkeen tuli ulos ja kertoi suurinpiirtein, että nyt määrään minä eikä Väyrynen.

Hän unohti lauseessaan yhden merkittävimmän seikan. Keskustalaiset sen määräävät eikä Sipilä miten alkiolaista kansanliikettä johdetaan ja kuka sitä johtaa. Valta on aina äänestäjällä. Aina.

tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus.

Olisi muuten hauska tietää, paljonko Sipilän takan oli / on näitä Lestadiolaisia sisäpiirivaikuttajia. Siinä porukassa kun se yhteysjunttaus toimii aina 100 %. Pienelläkin jengillä saadaa ajettua oma mies rattiin.

””Juha Sipilä, 51, on keskustan uusi puheenjohtaja. Sipilä voitti toisella äänestyskierroksella selvästi Tuomo Puumalan, 30.
Sipilä sai 1 251 ääntä. Puumala sai 872 ääntä. ” IS uutinen 2012

Mutta joo, veikkaan myös, että puheenjohtajavalinnan jälkeen syntyy jako kahteen. Sehän olis muutenkin ihan hyvä, kun linjaukset ovat puolueen sisälläkin kovin erilaiset.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No sieltä se pelottelun ja uhkailun kulttuuri on nyt tuotu tähän yhteiskuntaan. Sipilän puhe kansakunnalle oli naurettava teko jonka ymmärsivät kaikki ne jotka ymmärtävät tämän taustan. Tiedän, että tätä argumenttia löysytetään sillä ettei hän ole Ry:läinen vaan Rauhan Sanan kannattaja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Aika paljon samoja ajatuksia sinulla Tuomo kuten minulla. Voit olla hyvinkin oikeassa tuosta, että kyse oli myös Keskustan linjavaalista presidentinvaaleissa. Luepas minunkin tämänpäiväinen blogini. En näe Sipilän johdolla mahdollisuuksia Keskustan mennä eteenpäin, jos hän jatkaa puheenjohtajana Sotkamon puoluekokouksen jälkeen ja edessä voi olla hyvinkin puolueen jakautuminen. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250694...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Hyvä puheenvuoro, olen samoilla linjoilla ja puolueessa on jo jakautuneen puolueen linja. On aivan selvä, että puoluekokouksen jälkeen nähdää merkittävä ulosmarssi.

Käyttäjän harrimakipetaja kuva
Harri Mäki-Petäjä

Presidenttiehdokas Matti Vanhasen (kesk) surkeassa vaalituloksessa (4,1 %) näkyy äänestäjien protesti Juha Sipilän keskustan politiikkaa vastaan. Keskustan linjavaali tosiaan käytiin presidentinvaaleissa syystä, että Juha Sipilä aika vahvasti kytki oman kannatuksensa ja jopa jatkonsa puoluejohtajana keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen vaalitulokseen. Äänestäjä pääsi äänestämään muustakin kuin presidentistä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/239991-juha-sipil...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Joka tuntee keskustalaisen äänestäjän ymmärtää näiden lukujen takaa todellisuuden. Vahvoissa keskustalaiskunnissa jakautuminen on tosiasia. Se on myös kannattajien totuus harjoitetusta politiikasta. Jäsenten tilanne on toinen. Keskustalaiset on puhuttu yhteiskunnallisilla valheilla linjan taakse. Jäsenistö tietää heikentyneen palvelun, yhteiskunnan rikkoutumisen ja yhteiskuntajärkkymisen uhan elämässään. Silti he seuraavat johtajaansa, joka elää aivan eri maailmassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset