TuomoHirvi

Harkimo avasi suomalaisen diktatuurin ytimen

Hjallis Harkimon viesti oli selvä. Meitä hallitaan parlamentarismin diktatuurilla. Pari minuuttia on kokoomusjohtajalla riittänyt keskusteluun. Diktaattori itse on kuulemma tarjonnut tilaisuuksia useitakin tulla keskustelemaan. Asia jonka tietää vain Harkimo. Orpon näköalattomuus omalle toiminnalle on vallan sokaisemaa sokeutta.

Orpon twiitti,  "–Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin", kertoo kaiken tämän päivän diktatuurista.

Orpo kuvittelee olevansa oikeassa ja kykenee ajattelemaan muka paremmin Harkimon aivoilla kuin asianomainen itse, joka on kaiken päätökseen vaikuttaneen nimenomaan itse kokenut ja sitä tietoa vasten lausunut mitä on lausunut ja tehnyt.

Tämän hallituksen SOS-johtotroikka aiemmin, nykyisin taitaa olla korvattu yksi "ässä" toisella vaatimattomalla sanankäyttäjällä sekä hillopolppaan nojailevalla "ässällä" eli Sampo Terholla, toimii samalla diktaattorin mandaatilla.

Juha Sipilä on tästä sakista se joka ei vielä ole edes huomannut mitä venettä soutaa. Suomalaisen parlamentaarisen diktatuurin johtajana ei patsastella kovin pitkään. Se on varma se.

Mutta eihän se diktaattoreille sovi, että alamainen ajattelee vaan he kuvittelevat olevansa aina oikeassa ja ymmärtävänsä mikä minulle on parasta.

Tosiasiassa oma nokka ja valta on vain mitä varjellaan. Kaikki muu on höpötystä.

tuomo hirvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Leikkaukset ja säästöt, jotka ovat kohdistuneet jo ennestäänkin köyhiin ihmisiin, valitettavasti lisäävät eriarvoisuutta ja syrjäytymistä. Vain ne hyötyvät, jotka ovat saaneet oikeita töitä ja sellaisella palkalla, että se voittaa asumis- ja toimeentulotuella elämisen. Myös työmies ja yrittäjä, joka kantaa riskit, on palkkansa ansainnut.

Valitettavasti yritystukityöryhmän uudistustyön yhteydessä kävi ilmi, että joillekin on edelleen olemassa ns. saavutettuja etuja, joita rakenteellisesta korruptiosta kärsivä poliittinen järjestelmämme pitää tiukasti kiinni maassa vallitsehan hyvävelijärjestelmän vuoksi. Kaiken maailman lobbarit ja etujärjestöt hengittävät niskaan ja saavat päättäjät tekemään päätöksiä heidän etujensa mukaisesti. Kohtelu ei ole yhteiskunnallisesti kestävää ja tasapuolista kaikille.

Vallalla ovat kovat arvot, vaikka keskiössä pitäisi olla ihminen ja inhimilliset arvot. Hallitus on valitettavasti tehnyt myös kaiken aikaa esityksiä, jotka ovat olleet perusoikeuksien vastaisia. Esimerkkejä on useita, soteuudistus suurimpana.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Keskustan kenttä kirjoittaa Sotkamossa äänestyslippuihin nöyrästi Sipilä, Sipilä, Sipilä, Sipilä...

Ei siellä mistään demokratiasta haaveilla.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Tämä on valitettava tosiasia. Sipilän tapa johtaa on pelottelu melkein helvetin tulella jos hän ei saa jatkaa. Hän puhuu suoraan kuinka muuta tietä ei ole kuin hänen valitsemansa. Siinä on diktaattorin perusajatus aina. Politiikassa vaihtoehtoja on aina ja mielipiteitä. Ja kaiken ytimessä pitää olla ihminen. Sipilällä ei ole vaan talousluvut ja erilaiset tilastot.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eipä Harkimon intresseihin taida köyhät ja kurjat kuulua? Mielenkiinto on enempi naapurin oligarkkien ja miljardöörien suunnalla jossa on rahaa?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Kyllä kuuluu. Hän on kirjoittanut jakautuneesta yhteiskunnasta ja byrokratiasta todella paljon. Hän ajattelee, se on jo paljon.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

"Meitä hallitaan parlamentarismin diktatuurilla."

Niin, ja puoluekurilla. Kansanedustaja ei saa ajatella omilla aivoillaan, eikä täyttää äänestäjille antamiaan vaalilupauksia. Se on puolueen johdon diktatuuria.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Sitähän se juuri on eli johtajalle taputetaan aina kun johtaja käskee. Silti nämä kaikki sinne parlamenttiin valitaan muka demokratiaa puolustamaan. Paskat puolusta ketään muuta kuin johtajaansa ja pönkittävät omia asemiaan ettei herra johtaja vain suutu.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Tälle hallitukselle mantraksi on muodostunut sana "hallitusohjelma". Sillä on voinut torjua kaiken muutospaineen ja yksityisajattelun. Yritysmaailmasta politiikkaan hypännyt mies tietää, ettei sellaista sunnitelmaa ole olemassakaan, jotka ei muutettaisi, jos ulkoinen/sisainen paine on tarpeeksi suuri.
Toki tuolla sanalla on voinut hienosti torjua kaiken keskustelun vaikka sitä onkin siedetty ja muka-kuunneltu.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Siihen on kirjoitettu rajat missä mennään ja niistä on pidetty kiinni siten, että ketään ei kuunnella. Tehdään vain näitä matemaattisia laskelmia ja harrastetaan insinöörimatemaattista niskoittelua.

Pekka Iiskonmaki

#6
Rivikansanedustaja on puolueelle vain hyödyllinen hölmö ja kansalle kusitolppa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi
Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Olisi korkea aika selvittää kunnolla kokoomuksen rahoittajatahot ja taustat.Mikä on esimerkiksi Poju Zabludowicz:in vaikutus puolueen toimintaan? Kuka ohjaa taustalta kokoomusta? Onko puolueen todellinen johtaja Ben Zyskowicz? Poju on kunnostautunut esimerkiksi Isossa Britanniassa lahjusten jakamisessa poliitikoille.

Pekka Iiskonmaki

Toivottavasti Suomi muuttuu tai muutkin muuttavat sieltä pois.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pysyvä oleskelulupani Eestiin on noudettavissakuudenkuukauden kuluessa Tallinnan maahanmuuttovirastosta.

Pekka Iiskonmaki

#14
Eikö EU-kansalainen voi asua Virossa ilman elamisluba?

Tämä oli minulle uutta tietoa:

''Välismaalaste seaduse 18.01.2017 muudatuste tulemusena ei ole Eesti elamisloaga välismaalastel enam kohustust viibida Eestis vähemalt 183 päeva aastas. Välismaalastel on kohustus kasutada elamisluba eesmärgipäraselt ning täita elamisloa andmise tingimusi ka selle kehtivusajal. Muudatuste tulemusena kaotati ka kohustus Eestist eemalviibimine Politsei- ja Piirivalveametis registreerida. Endiselt peavad elukohaandmed Eesti rahvastikuregistris õiged olema.''

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Qleskelulupa takaa kuntavaaleihin osallistumisen ja ilmaiset lääkäripalvelut ja pitkäkestoisen ajokortin, asuminen on asia erikseen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Kuhu kanti Eestit sa kolid? Äkki saame kunagi kokku. Ma tulen Tallinna 25.04.18

Ja ma olen Tallinnas kuni Valburi päevani.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset