TuomoHirvi

Verojen korotuksilla maaseutu autioksi

Luin tämän aamun Keskipohjanmaata (23.8.) taas kerran tullakseni entistäkin vakuuttuneemmaksi tämän hallituksen aikeista tyhjentää maaseutu.

Etusivulla kerrottiin kuinka sähköautoilun kasvaessa pitää keksiä uusia verolähteitä. Muutaman kymmenen kilometriin kykenevä sähköautoilu ei täällä maalla tule kasvamaan yhtään mihinkään ja sen ympäristövaikutuksetkin ovat vähän niin ja näin. Kun kehitettäisiin polttomoottoriautoja niin se olisi todellinen ympäristöteko. Tiedän, että jo nyt kyetään tekemään toimiva henkilöauto 1 l/100 km kulutuksella mutta intressit sen tekemiseen ovat vähäiset. Menee busines liian monelta.

Palataanpa siihen uutiseen. Siis Petteri Orpo ja tämä hallitus on antanut kaikkein suurituloisimmille jo nyt, ja lupaa antaa jatkossakin heille, isoja verohelpotuksia. Orpo puhuu 300 miljoonasta eurosta. Valtion kassaan syntyvä kuvitellun sähköautoilun ja veroalen vaje paikataan tuttuun tyyliin tasaverolla, joka koskee kaikkein vähätuloisinta suomalaista kaikkein kipeimmin. Meille tulee tiemaksut ja kiinteistöveroja korotetaan. Tietysti voi sanoa, että ei köyhällä ole autoa mutta kun hänkin liikkuu. Jokainen meistä maksaa tätä tieveroa. Se on päivänselvä asia. Jokainen kerrostalon vuokra-asukaskin maksaa tätä korotettua kiinteistöveroa. Missä nämä korotukset eniten tuntuvat niin maaseudulla. Meille ei sähköautoja oikeasti nykytekniikoilla tule vaan ajamme hyvillä polttomoottoriautoilla turvallisesti perille saakka. Vanha mersuni kuluttaa noin 5 l/100 km. Istuin hybridissä tässä taannoin ja sen kulutus oli sataselle saman verran, vähän enemmänkin ja päälle se sähkö, jota tämä kottero käytti.
Hybridin ja sähköauton käyttö on kaupungeissa ymmärrettävää mutta tänne satojen kilometrien lääkärimatkoille täysin turhia vempeleitä.

Hallituksen tarkoitus on tappaa eläkeläiset ja ikäihmiset joko nälkään taikka hoidon puutteeseen. Nuoret ihmiset maalta ja maaseudulta se ajaa jatkuvilla tasaverojen ja maksujen sekä omavastuiden korotuksilla pois kotoaan. TIet, muu infra ja palvelut rapautetaan ja maataloudessa kaura ja ruislaarit paistavat tyhjyyttään. Hallituksen ja pääministerin vastaus kuuluu, että "minä kuvittelin eu:n auttavan". Paljon sitä saakin siitä puljusta kuvitella kun sen kanssa naimisissa ollessa loppuu Venäjän kauppa sekä maksamme muiden maiden hyvinvoinnin laskuja, ja natottamisen myötä saamme valmistautua olemaan sodassa.

Hallituksen linjaukset ovat tähän saakka olleet maaseudulle ja pieni/keskituloisille suomalaisille tappavan kalliita. Eläkeläinen on kuluerä valtion budjetissa. Pääministeri puhuu kuinka meidän huoltosuhteemme menee huonompaan suuntaan. Tämä puhe on loukkaavaa. Me eläkeläisetkin olemme ihmisiä, niitä huonoja ihmisiä ja riesa tälle maalle.
 

Kun nämä verokorotukset meille tulevat maksuun ja rikkaat saavat verohelpotuksensa, niin tässä maassa on vähintäänkin kahden kerroksen väkeä. Pääoma ja rikkaus on muutamien satojen ihmisten hallussa, ja ennen kuin tämä hallitus sanoo aamenensa niin maaseudun kunnissa voi kunnantaloilla laittaa ovet kiinni. Meitä ei tarvita.

Olemme kuluerä ja kivi veroja ulkomailla pakosalla olevan pääoman omistajan kengässä.

Tuomo Hirvi
Keskipohjalainen Ylivieskassa

PS. mitähän pääministeri Sipilä mahtoikaan tarkoittaa "vihervasemmistolla ja sen tekemisten korjaamisella", ja miksi Li Andersson asiasta tuohtui. "Vihervasemmistona" tässä maassa on häärinyt jo viiden hallituksen ajan Kokoomus ja Keskusta. Korjaamisella lienee tarkoitettu "hakuammuntaa", tänään päätän ja huomenna perun ja selitän. Kummassa päässä sitä autotallissa tuuskattua lyömäasetta se nuija olikaan - jäi vähän epäselväksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi on jo tuhonnut itsensä veroilla.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Voihan tuohon yhtyäkin mutta minulle verot eivät sinänsä ole tuon tyyppinen asia vaan se, miten tämä verotus muuttaa yhteiskuntaa. Nyt on menossa aivan selvä jako hyvin toimeentuleviin ja köyhiin suomalaisiin. Se taas johtaa yhteiskuntarauhan järkkymiseen eli ollaan todella huonolla polulla.

Tasaverojen ja veroluonteisten maksujen määrä alkaa olla huolestuttavan korkealla tasolla. Tuloveroissa olemme täysin kilpailukykyisiä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Aikanaan kummasteltiin joko verot tulleet tiensä päähän mutta nyt vanhempana ja kokeneena huomaan että kansalaisilla on edelleen omaa rahaa ja omaisuutta verotettavaksi.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos päätetään, että hiilidioksidin määrä ilmakehässä on ongelma, siihen melko oikeudenmukainen ratkaisu olisi määrätä jokaiselle päästökiintiö. Kiintiö voi olla vaikka nolla kg, 1000 kg tai 5 000 kg vuodessa.

Tuon tuloksen saavuttamisen toteutus olisi sitten vapaa. Henkilö voi valintansa mukaan joko vähentää päästöjä, sitoa hiilidioksidia ilmasta tai ostaa yli jääneitä päästöoikeuksia muilta. Tällä saavutetaan tavoite ylivoimaisesti halvimmalla.

Esimerkiksi sähköautolla voi vähentää päästöjä 1000-2000 kg vuodessa (tuo tietysti riippuu vaikka mistä, esimerkiksi miten sähkö on tuotettu ja paljonko auton tekemiseen on käytetty energiaa ja luonnonvaroja jne...). Saman määrän poistaminen ilmakehästä maksaisi toteuttamistavasta riippuen 5-50 euroa.

Miksi sitten päästöjä pitää vähentää juuri sähköautoilla, vaikka saman vaikutuksen saisi muilla keinoin sadasosalla tai tuhannesosalla tuon hinnasta? Varmaan juuri siksi.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Täsmälleen näin. Olen jotenkin ajatellut niin, että Bernerin ja tähän perehtyneiden virkamiesten ajatus alkaa samalla tavalla kuin valtion kassan täyttäminen. Aina voidaan aloittaa a:sta ja kas autoilu sopii mainiosti ja jotta linja pitää niin bensa sitten ja ettei ihan menisi arvattavaksi niin laitetaan päälle öljy ihan vaikka hämätäkseen. Näistä on helppo kerätä sievoinen suma omaan taskuun ja veroja valtion pohjattomaan byrokratiakassaan.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ei verotus sinänsä, mutta sitä ohjataan tasaveroihin joista yksi kiinteistövero ja sillä ajetaan pienituloiset maaseutumökin omistajat mieron tielle. Samaan aikaan hallituksemme sanoo ettei veroja koroteta - kaksinaismoraalia.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Niin veroja ne ovat kiinteistöverotkin kuten vero se on oikeasti tämä tiemaksukin. Ihan puhdas vero.

Pekka Iiskonmaki

Kun vertaan Suomen tiekantaa Baltianmaiden tiekantaan suhteessa niiden verotukseen, niin Suomessa on pakko olla valtava korruptio tiestön hoidossa.

Mitenkään muuten sitä ei voi selittää.

Seppo Stolt

Tosiaan Suomen tiet ovat huonommassa kunnossa kuin muissa Pohjoismaissa ja kerätyllä rahalla tulee kiire saattaa Suomen tiestö nykyaikaan.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Niille, joita kiinteistöverot enemmän kiinnostavat niiden määräytymisperusteiltaan, ks. "Kiinteistöjen arvostaminen kiinteistöverotuksessa", korvaa ohjeen A12/200/2018 (antopäivä 15.8.2018).

Tässä ohjeessa käsitellään kiinteistöjen arvostamista kiinteistöverotuksessa.

Lähde:

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-ha...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset