TuomoHirvi

Sipilä paljasti petollisen tekonsa

Pääministerin haastattelutunnit ovat joskus mielenkiintoista kuultavaa. Kokematon pääministeri menee yleensä kokeneiden toimittajien kysymysten asettamiin ansoihin helposti ja arvattavasti. Ei tehnyt tämäkään viikonloppu poikkeusta.

Kun Sipilä ilmoitti, että hallitus antaa eduskunnalle ilmoituksen työllisyyspolitiikastaan, ja äänestyttää eduskuntaa luottamuksesta tässä asiassa. Tällöin meille kansalaisille kerrottiin, että nyt ei ole kyse laista, jota on suunniteltu vaan nimenomaan laajemmasta työvoimapoliittisesta kokonaisuudesta.
Jo tuossa vaiheessa jokainen tajusi, että taisi tulla suusta sammakko taikka suomennettuna emävale. Nyt äänestetään nimenomaan siitä saako ay-liike lakkoilla työntekijöidensä etuja puolustaessaan. Kyse on puhtaasti uudesta kiristävästä laista pienyrityksille niiden työllistämis- ja irtisanomisehtoihin. Ei mistään työllistämispoliittisesta kannanotosta.

Kaikkein surkeinta tässä asiassa on se, että pääministeri ja hallitus pakottaa äänestämään eduskunnan laista, jonka valmistelu on kesken eikä sitä ole kirjoitettu. Lienee suomalaisessa parlamentarismissa tämäkin historiallinen hetki, kun äänestetään asiasta jota ei ole olemassa.

No pääministerin haastattelutunnilla taas totuus paljastui, jonka tämän aamun lehdet sitten näyttävästi uutisoivat. Pääministeri totesi, että keskiviikon äänestyksen ja illmoituksen jälkeen ei pitäisi enää lakkoilla. Niin siis kun tiedetään että miksi lakkoillaan, niin mihin tällä ilmoituksella siis haetaankaan vastausta. Se on pläkkiselvää, jonka pääministerikin näin myöntää eli siihen, että hallitus jatkaa lain valmistelua, eikä sitä vastaan saisi lakkoilla eikä pullikoida.

Toivon ay-liikkeeltä selkärankaisempaa toimintaa kuin mihin Sipilä joukkoineen kykenee. Jatkakaa protestointia ja vastustusta. Laki sinällään on jo yhdenvertaisuuslain vastainen ja myös perustuslakia taas kerran tämä hallitus ei ole lukenut kunnolla, sitäkin tämä esitys pahasti raapii karrelle. 

Jos tällaisia lakeja tähän maahan säädetään niin säätäkää nyt sitten sellainenkin laki, että viulisti ei saa soittaa vääriä ääniä eikä Juhana Vartiainen saa painaa väärää nappia. Se olisi jotenkin tämän linjan mukaista.

 

tuomo 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Epärehellistä toimintaa monissa muissakin asioissa. Kansaa aliarvioidaan. En muista vastaavaa vaikka politiikkaa olen seurannut n 50 vuotta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Olen täsmälleen samaa mieltä. Kaikkein surkeinta, että pääministeri täysin härskisti pistää alta lipan presidenttiä ja parlamentarismia. Minua hämmästyttää, miten keskustalaiset kokeneet poliitikot antavat tämän jatkua vuodesta toiseen. Itse olen seurannut suurin piirtein saman verran tätä menoa ja koskaan ei tällaista ole ollut eikä toivottavasti tule.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pääministeri pistää lipan alta parlamentarismia viemällä asian eduskuntaan. Oletko nyt ihan tosissasi vai käytkö muuten vain turhan kuumana?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #3

Siis eduskunnan tulisi päättää asiassa jota ei ole olemassa. Olen täysin tosissani. Kuumana en käy koskaan enkä lainkaan. Asiapohjalta mennään. Lue blogi niin voit päästä jyvälle - taikka sitten et.

Käyttäjän vheinonen802 kuva
Viljo Heinonen

Nykytilanteessa kansanedustajat voivat vai arvailla, mistä he äänestävät. Jostain työmarkkijoihin liittyvää se on.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi
Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ja nykyisen systeemin mukaan enemmistöhallitus on suurin piirtein sama kuin puoluekuritettu eduskunta, hallitus saa aina asiasta riippumatta luottamuksen. Aivan turhaa toimintaa viedä tiedonantoja selkärangattomaan eduskuntaan tai opposition tehdä välikysymyksiä.

Käyttäjän EnsioJauhiainen kuva
Ensio Jauhiainen

tämä touhu on kuin sadussa keisarin uudet vaatteet piti olla niin loistavat vaatturit että keisarille kelpaisi puheita kehuttiin ja näytöskin järjestettiin kunnes pieni lapsi väkijoukosta huusi Keisarilla ei ole mitään kulkee alasti silloin vasta ihmisten silmät aukesi,. tämä sipilän homma on samanlaista

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Niin on mutta kuka olisi se keskustalainen lapsi, joka kertoisi tuon "keskustan keisarille".

Ulla Päiväläinen

suomeen ei tarvita mitään itsevaltiasta sipilän toimet ovat olleet alusta asti sitä kikyineen ja pakkolakeineen ulos toi ukko täältä voi muuttaa vaikka afrikkaan kikyilemään

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset