TuomoHirvi

Aku Louhimies ja "meetoo" - mitättömyyden valta

"Yli puoli vuotta on kulunut maaliskuun puolivälistä, jolloin Yleisradion julkaisemassa jutussa eräät työtoverini ja ystäväni vuosien ajalta kertoivat huonoista kokemuksistaan ohjaamissani elokuvissa. Tuo artikkeli muutti elämäni.

Kuluneet kuusi kuukautta olen tehnyt töitä ymmärtääkseni, mitä on todella tapahtunut, ja mitä voisin jatkossa tehdä toisin. Olen menettänyt joukon töitä ja ystäviä. Koen havahtuneeni ja muuttuneeni monin tavoin."

Näin kirjoitti Aku Louhimies julkisessa fb-päivityksessään . Yle ei ole julkistanut toimittajansa nimeä, josta Aku Louhimies kirjoittaa, mutta faktoista voi päätellä, että toimittaja on Sara Rigatelli. Ilta-Sanomissa asiaa pohditaan jutussa "Aku Louhimiehen jatko BBC:n suursarjassa epäselvä". Ottamatta kantaa siihen mikä on uutinen ja mikä ei en ymmärrä Ylen toimintaa tässäkään asiassa.

Joskus itse samantapaiseen joutuneena ymmärrän hyvin sen tunteen jolloin mikään ei riitä. Elämä muuttuu elettäväksi ympäristössä jota oikeasti ei ole. 

Omasta mielestäni ja näkökulmastani, "Meetoo" oli suuri yltiöfeministinen virhe. Sitä ei olisi koskaan pitänyt syntyä. Se antoi ponnahduslaudan sellaiselle tavalle käyttää valtaa, joka on inhimillisesti kestämätön. Se antoi mitättömyyksille merkityksen, jota niillä oikeasti ei ole. Kun puhutaan huonosta käytöksestä niin siihen sisältyy aina oikeus korjata se paremmaksi. Jos huono käytös on johtanut rikokseen niin siitä on tapana syyttää ja tuomita. 

"Meetoo" ei kykene syyttämään eikä tuomitsemaan vaan jatkaa huonoa käytöstä ja jopa tekee siitä rikoksen, josta ei tuomita vaan sitä ylläpidetään. "Metoon" tarkoitus on ilmiantaa ja puukottaa selkään. "Meetoo" on elämäntapa, joka ei paranna maailmaa. Se ei voi kuolla eikä siihen lähteneet kykene sitä lopettamaan. Miksi? Syyllistäminen tekee heistä syyllisiä.

Akulle toivon viisautta, älykkyyttä sinulla on, ja uskoa sekä toivoa huomisesta. Huonoa käytöstä korjaat tulevissa, et menneessä.

Se, että elää ja saa elää parempaa elämää sekä unelmaansa on oikeus ja siihen sisältyy velvollisuus, sen taakan kannat sinä itse, jos Luojaa et halua mukaan. Et ole tehnyt mitään väärää etkä pahaa, kun pyrit parempaan. On vain niin, että mitättömyyksille sinulla ja virheilläsi on antaa jotain mutta heillä ei ole tarjota mitään. Edes toivoa.

Jaksamisen toivotuksin näen elämäsi suurimman elokuvan syntyvän tässä turhassa tarinassa, josta tulikin sinun elämääsi suuri tarkoitus. Tee se elämäsi elokuva huolella loppuun, olet voittosi ansainnut.

Iloa ja valoa.


tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Metoon hengessä sorruttiin ehdottomiin ylilyönteihin. Akun tapauksessahan on käynyt ilmi että törkeimpiä tapauksia kuten lapsen itkettämistä ja oksennuksen syöttämistähän ei edes tapahtunut mutta vahinkohan oli jo tapahtunut ja miehen elämä pilalla.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No tämähän se tämän tarinan arki on. Keksitään teko, tehdään juttu ja väitetään sitä uutiseksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Julkkiskokki Bourdainkin meni "munahaukan" Asia Argentonin kanssa yhteen tuloksena tyttölapsi, joka on ainakin Kokille varsin rakas iltatähti. Asia katsoi velvollisuudekseen melskata je3nkkien meetoossa ilmeisesti epähuomiossa jääden itse kiinni maksaessaan alaikäiselle näyttelijäkollegalle vaikenemisesta peittojen pöllyttelystä hotellissa, 1500000 dollaria suunnilleen.

Lähes kaikki heteromiehet lienee vaarassa jopa 30-40 vuotta jkostakin teiniajan amatöörimäisestä kourimisesta, kun ei hallinnut instrumenttia. Assangekikn lankesi mesiansaan, tuskin nämä sisaret mitään pyhäkouluopettajia ovat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Louhimiehen tapauksessa ei ollut kyse MeToo-kamppanjasta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllä se tätä samaa "metoo:n" ympärillä vellonutta hullutta oli.

Kovimman kohun aikaan joka tuutissa puhuttiin samaan aikaan Louhimiehestä ja "metoo:sta".

Sinänsä "metoo:ssa" on ajatus hyvä, mutta tässäkin huomaa kuinka pieni ääriajattelijoiden ryhmä saa taas helposti pilattua sinänsä hyvän ajatuksen totaalisen tyhmillä ylilyöneillä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eiväthän kohut mistään " ääriajattelusta" johtuneet vaan median tavasta käsitellä ilmitulleita esimerkkejä.
Se, mikä oli tarkoitettu eri alojen itsekritiikiksi ja hyvitykseksi vaikenemaan painostetuille, muuttui tunnetuimpien syyllisten käsittelyksi julkisuudessa.

Jo alunperin oli selvää, että hetkessä myötätunto käännetään tekijöiden puolelle ja uhreista tehdään liioittelijoita , kostajia tai narsisteja.
Viime kädessä tärkeimmäksi nousee se, ettei tämä saisikaan vaikuttaa tekijöiden menestykseen jatkossa,
oli se sitten vaikuttanut heidän uhriensa elämään kuinka dramaattisesti hyvänsä.

Koko juttu pilattiin siis perinteiseen tapaan.
Ensin tehtiin kohu tekijöistä ja nyt sitten tehdään kohu siitä, että kohu tehtiin.

Varsinainen ongelma : että jotkut valtaapitävät syyllistyvät hyvin traumatisoiviin menetelmiin ja että seksuaalinen kiusaaminen ja hyväksikäyttö kukoistavat , ei enää ole kohun arvoinen, siis rahaa tuova, uutinen.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Kyllä se siihenkin osin liittyy ja linkittyy. "Meetoo" synnytti tällaisen jälkijättöisen muistojen epäonnistuneiden hiplailujen kulttuuriin johon tämä osittain liittyy aivan oleellisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”#” on vanha painomitan merkki (pound). Minua huvittaa tämä kampanja suuresti, sen tunnushan tulisi lukea ”pound me too”!

Samaa älyttömyyttä kuin ”Black Lives Matter”. Mustathan toisia mustia tappavat kiihtyvällä vauhdilla. Chicagolla taitaa olla yhden viikonlopun ennätys, 72 ruumista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Max, miten on Afrikan eri valtioiden sisällissotien laita tai jos ei sisällissodat, vaan erilaiset aseelliset yhteenotot? Vielä pahempaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset