Aku Louhimies ja "meetoo" – mitättömyyden valta

"Yli puoli vuotta on kulunut maaliskuun puolivälistä, jolloin Yleisradion julkaisemassa jutussa eräät työtoverini ja ystäväni vuosien ajalta kertoivat huonoista kokemuksistaan ohjaamissani elokuvissa. Tuo artikkeli muutti elämäni.

Kuluneet kuusi kuukautta olen tehnyt töitä ymmärtääkseni, mitä on todella tapahtunut, ja mitä voisin jatkossa tehdä toisin. Olen menettänyt joukon töitä ja ystäviä. Koen havahtuneeni ja muuttuneeni monin tavoin."

Näin kirjoitti Aku Louhimies julkisessa fb-päivityksessään . Yle ei ole julkistanut toimittajansa nimeä, josta Aku Louhimies kirjoittaa, mutta faktoista voi päätellä, että toimittaja on Sara Rigatelli. Ilta-Sanomissa asiaa pohditaan jutussa "Aku Louhimiehen jatko BBC:n suursarjassa epäselvä". Ottamatta kantaa siihen mikä on uutinen ja mikä ei en ymmärrä Ylen toimintaa tässäkään asiassa.

Joskus itse samantapaiseen joutuneena ymmärrän hyvin sen tunteen jolloin mikään ei riitä. Elämä muuttuu elettäväksi ympäristössä jota oikeasti ei ole. 

Omasta mielestäni ja näkökulmastani, "Meetoo" oli suuri yltiöfeministinen virhe. Sitä ei olisi koskaan pitänyt syntyä. Se antoi ponnahduslaudan sellaiselle tavalle käyttää valtaa, joka on inhimillisesti kestämätön. Se antoi mitättömyyksille merkityksen, jota niillä oikeasti ei ole. Kun puhutaan huonosta käytöksestä niin siihen sisältyy aina oikeus korjata se paremmaksi. Jos huono käytös on johtanut rikokseen niin siitä on tapana syyttää ja tuomita. 

"Meetoo" ei kykene syyttämään eikä tuomitsemaan vaan jatkaa huonoa käytöstä ja jopa tekee siitä rikoksen, josta ei tuomita vaan sitä ylläpidetään. "Metoon" tarkoitus on ilmiantaa ja puukottaa selkään. "Meetoo" on elämäntapa, joka ei paranna maailmaa. Se ei voi kuolla eikä siihen lähteneet kykene sitä lopettamaan. Miksi? Syyllistäminen tekee heistä syyllisiä.

Akulle toivon viisautta, älykkyyttä sinulla on, ja uskoa sekä toivoa huomisesta. Huonoa käytöstä korjaat tulevissa, et menneessä.

Se, että elää ja saa elää parempaa elämää sekä unelmaansa on oikeus ja siihen sisältyy velvollisuus, sen taakan kannat sinä itse, jos Luojaa et halua mukaan. Et ole tehnyt mitään väärää etkä pahaa, kun pyrit parempaan. On vain niin, että mitättömyyksille sinulla ja virheilläsi on antaa jotain mutta heillä ei ole tarjota mitään. Edes toivoa.

Jaksamisen toivotuksin näen elämäsi suurimman elokuvan syntyvän tässä turhassa tarinassa, josta tulikin sinun elämääsi suuri tarkoitus. Tee se elämäsi elokuva huolella loppuun, olet voittosi ansainnut.

Iloa ja valoa.

tuomo

TuomoHirvi
Ylivieska

Humaani viulisti, muusikko ja eläköitynyt ikuinen yrittäjä, joka ottaa kantaa kaikkeen olevaiseen ja olemattomaan. Kristitty Suomi on aina puolustamisen ja jokainen ihminen vähintäänkin laulun arvoinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu