TuomoHirvi

Pelottelun poliittinen kulttuuri tuhoaa maan

Tuho on sekä henkinen että yhteiskunnallinen.

Jonkun tittelin maakuntasotessa saanut entinen maahanmuuttovastaava Päivi Nerg valisti meitä Iltasanomissa vääntävänsä rautalangasta kuvan joka vie helvettiin.

Nerg, ihan lyhyesti. Sen pitää kaatua, jos ihminen on Suomessa vielä jonkin arvoinen. Kaikkein kamalin uhkakuva tulee siitä, että tämä kokoomus-keskustalainen talouspoliittinen mantra jatkaisi tässä maassa. Ilman maakuntasoten kaatumista näin tulisi käymään.

Vain lestadiolaisen ja etenkin harhaoppisen vanhoillislestadiolaisen perinteen Suomessa kyetään tällaiseen pelotteluun ja uhkakuvien maalailuun mitä Nerg tekee. Kun et hyväksy herätysseurakuntaa kaikkine harhaoppeineen niin olet helvetin tulen ruokaa.

Holtiton kansainvaellus, jota jotkut kutsuvat maahanmuuttopolitiikaksi perustuu samaan mantraan. Vihervasemmiston matemaattisesta helmitaulusta puuttuu järki, kun sen on korvannut sateenkaari, jonka päässä sadun mukaan on aarre.

Ellei tässä maassa ihmisen, suomalaisen, kristillisen ja isänmaallisen ajattelun perusarvot palaa politiikkaan niin olemme itsenäisyytemme uhrin antaneet täysin turhaan.

Anteeksi on pyydettävä edesmenneiltä sukupolvilta nykyisen rahanahneen polven näköalattomuutta.

Anteeksi.

tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

””Tunnettuja lestadiolaisia ovat Hesburger-ketjun Heikki Salmela, Nokian entinen pääjohtaja Jorma Ollila ja pääministeri Juha Sipilä. Nykyisessä eduskunnassa vaikuttaa kolme vanhoillislestadiolaista, jotka kaikki edustavat Suomen Keskustaa, nimittäin Tapani Tölli, Inkeri Kerola ja Markus Lohi. Eduskunnassa on istunut yli 40 lestadiolaistaustaista kansanedustajaa. Varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, missä lestadiolaisia on paljon, pääsee kunnanvaltuustoihinkin paljon lestadiolaisia. Lestadiolaiset äänestävät lähinnä Keskustaa ja Kokoomusta, joiden arvopohjan monet heistä ovat perinteisesti katsoneet olevan lähinnä omaansa. Lestadiolaisuuden vanhoilla suunnilla on kielteinen asenne vasemmistoon. Sosialismi nähtiin uhkana esivallalle ja aatteessa vallitsi heidän mukaansa Jumalan vastainen henki. Lestadiolainen Tapani Kinnunen sai äskettäin valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Hän on parvekelaseistaan tunnetun Lumonin toimitusjohtaja. ”” Tampereen SDP n toveriseuran kirjoitus 28/4-16

Pieni porukka väkimäärältään, mutta pystyvät keskittämällä äänet vaikuttamaan hyvinkin paljon enemmistöä koskeviin päätöksiin. Jos sitten olet lestadiolaisten porukassa väärää mieltä, niin hoitokokous auttaa. Nojaavat tekemisssään ja päätöksissään Raamattuun. ( aikuiset ihmiset )

Kivikautisen himouskovaisuuden seurauksia käytännön tasolla voi päivittäin lueskella lehdistä. Pahimmillaan ihmisiä tappavaa terroria, keveimmillään pelottelua ja kieroa sisäsiittoista politiikkaa. Mutta ihan samaa p..aa koko touhu, tavoitteenaan ainoastaan oman hihhuliryhmän valta ja tietenkin muiden kustannuksella.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Siinä liikkeessä on näin kristityn mielestä paljon hyvääkin mutta nämä onnettomat osat harhaoppia tuhoavat ihmismielen ja tekevät elämästä sellaista jossa muita kuin heitä itseään kohtaan voi olla täydellisen välinpitämätön.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toki, mutta se hyvyyden määrä ei riitä korvaamaan pahuuden määrää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siinäpä on Tampereen toveriseura pläjäyttänyt taas vastoin parempaa tietoaan jotain, mitä sitten jotkut uskovat, koska ovat valmiit uskomaan mitä tahansa, kunhan se vain voi jotenkin saattaa keskustalaiset epäilyttävään valoon.

Jorma Ollila ei tietääkseni ole lestadiolainen. Hän kertoo itse, että hänellä on körttitausta. Siis hän on herännäiskodista tai ainakin toinen vanhemmista lienee ollut herännäinen. Ei siis lestadiolainen.

No, Sipilä on lestadiolainen. Tosin kylläkin rauhansanalaisia. Sinänsä sillä ei ole suurta merkitystä, koska suurin osa kaikista erilaisista lestadiolaisista on ihan tavallisia, kunnollisia ihmisiä.

Heikki Salmelasta en tiedä. Ainakin hän on syntyjään Turusta. Se nyt ei ainakaan ole lestadiolaisten ydinaluetta…

Montakos kiveä olet Hirvi valmis heittämään lestadiolaisten niskaan. Ylivieskalaisena tunnet varmaan monta, niin vanhoillis- kuin rauhansanalaisiakin.

Merkillistä, miten paljon pahaa lestadiolaiset saavat aikaan, kun ottaa huomioon, että heidän osuutensa koko väestöstä on pari prosenttia… Ihan suoraan laskemalla kahdella prosentilla pitäisi saada karkeasti 4 kansanedustajaa. Sillä määrällä ei paljon revitellä.

JK. Jos on muslimit keskenään riitaista porukkaa, niin niin tuntuvat olevan kristitytkin.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

En ainuttakaan kiveä kenenkään niskaan. Kristinuskon ja herätyskristillisyyden historian tunnen kuin omat taskuni. Olen kirkon aktiivi juurtajaksain.
Mitä tulee seurakuntaoppiin niin se on puhdas harhaoppi ja näitä hoitokokousten ja ulosheitettyjen kohtaloita kohtaan päivittäin. Se, että tähän liittyy pelottelua ja uhkailua on enemmän kuin tosi. Rauhansanalaisuudessa ei samanlaista kuritusta tunneta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #6

Rauhansanalaisuuden tunnen paremmin kuin vanhoillislestadiolaisuuden. Ja uskon, että noita hoitokokouksia on ollut ja voi olla vieläkin. Eikä jälki varmastikaan ole kaunista. Paljon muutakin pahaa on tehty joukolla menneinä aikoina. Eivät ammattiyhdistyksetkään aina kovin suvaitsevia ole olleet muita kohtaan. Jos nyt haetaan esimerkki tuolta ihan maalliselta puolelta.

Tuossakin pätee sama kuin Revolle vastasin. Tuollaisen toiminnan jatkaminen ei onnistu enää. Se on varma tie liikkeen tuhoon. Tunnen myös vanhoillislestadiolaisia, enkä mitenkään pysty yhdistämään heihin tuota hoitokokousajattelua. Sen sijaan ihan liberaalia ajattelua kaikkien ihmisten yhdenvertaisuudesta. Silloin usko on vain yksi osa elämää, henkilökohtainen valinta. Paljon liberaalimpia kuin vaikkapa Huhtasaari...

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #9

No minä pystyn kyllä yhdistämään hoitokokouskäytännön tähän päivään. Jatkuu ihan entiseen malliin ja on todella arvoton näytelmä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Todella ikävää. No, joka tapauksessa se on tapa, joka ei tule kestämään. Tai ehkä se on kuin (koulu)kiusaamista. Vaikka sitä kuinka yritetään poistaa, aina on muutama, jolla kuitenkin on niin heikko itsetunto, että sitä täytyy kiusaamalla pönkittää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Samaa Ollilan L - Positiivisuutta jäin minäkin miettimään. Ollilan kytkennöistä, noin muuten varmaan vois kirjoitella enemmänkin, olihan sillä ukolla ( ainakin omasta mielestänn ) koko Suomen avaimet taskussaan ja oikeus toimia jus niinkuin huvittaa. Pelolla johtaminen oli lempihommaansa. Samansuuntaista johtamismetodiikkaa näkee myös näissä pyhissä uskovaisissakin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jorma-ollila-ak...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #7

Jo yhdenkin virheen esittäminen (varsinkin, kun asia on tarkistettavissa) noin tarkoitushakuisessa kirjoituksessa pitäisi kyllä pistää kysymään, onko kaikki muukin lähinnä tarkoitushakuista leimaamista, joka perustuu siihen, että lukijat/kuulijat täyttävät mielessään itse kirjoituksesta puuttuvat suorat syytteet.

No, en ole Ollilan kanssa tehnyt töitä, vaikka olenkin ollut jossain vaiheessa yrityksessä, joka on ollut osa Nokia-konsernia. Joten en tiedä suoraan hänen johtamistyylistään. En vain ymmärrä, miksi hän olisi johtanut pelolla, koska se on varmasti tie häviöön. Ennemmin tai myöhemmin. Sillä tavalla toimivassa organisaatiossa katoaa motivaatio koko porukalta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #8

Niin, lainaus oli blogia tukeva ” pelottelun kulttuuri tuhoaa maan ” lainaus kuvastaa ns. poliitista linjausta ja siihen liittyviä talouselämän mm ssa uskonnollisia kytkentöjä. Em. on ymmärtääkseni kaikilla uskonnollisilla ryhmittymillä. Idea lienee siinä, että omille järkkäillään kaikkea kivaa ja maakunta maksaa. Tottakai sen oman Jumalan, tai joidenkin kirjoitusten perusteella.

Menee off topic, mutta tietojeni mukaan pelolla johtaminen osaltaan hajotti Nokian puhelinpuolella yhteneväisyyden, aiheuttaen mm ssa blokkiutumista, salailua ja kyräilyä, sekä hidastaen tärkeiden innovaatioiden käyttöönottoa myös Symbianista luopumista ei saatu aikaiseksi.

Aalto yliopiston tutkimus tukee käsitystäni. Nokialla ylimmän johdon toiminta valutettin läpi koko organisaation. En minäkään ymmärä miksi pelolla johdetaan. Lopputulos kun on tosiaan lähes satavarma, oli sitten kyseessä valtio tai yritys.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ylipäänsä. Onko esimerkiksi L- positiivinen vapaa tekemään itsenäisiä päätöksiä, vai ovatko päätökset oman tiukkalinjaisen yhdistyksen ohjeistuksen mukaisia. Tämähän ei voi olla oikein, vaan tekisi päättäjästä oman isminsä orjan ja vinouttaisi järjestelmää.

Mitä siitä tulisi, jos vaikka Sipilä pääministerin asemassaan ryhtyisi tukemaan ja suosimaan Lestadiolaisia ? Esim. järkkäämällä omilleen hyviä avainpaikkoja ?

Lisäys : Tuli mieleen tuo taannoinen Päivi Nergin nimitys. Päivi Räsäsen kavereita muistaakseni.

Pätevyys ? No, se ei kai ollut ykkösasia, vaan se yhteinen taustatekijä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos muistat, niin vaikkapa avioliittolain muutoksen jälkeen täälläkin näkyi niin toiveita kuin epäilyksiäkin, että mikäli keskusta voittaa vaalit ja Sipilästä tulee pääministeri, hallitus valmistelee muutoksen takaisin entiseen tai vähintään lain voimaantulon valmistelua viivytetään mahdollisimman paljon.

Sipilä muistaakseni totesi suunnilleen, että eduskunta on äänestänyt ja lain toimeenpanoa tullaan viemään eteenpäin normaalisti. Kuten kävikin.

Toisin kuin Rinne, joka lupaa jo perua niitäkin lakeja, jotka ovat vasta tulossa eduskunnan äänestykseen…

Montakos lestadiolaista tiedät Sipilän nimittäneen johonkin tehtävään ohi jonkun selkeästi pätevämmän? Ei kai lestadiolaisuus voi olla este, jos ihminen on pätevä. En ole myöskään muuten kuullut Sipilän vedonneen missään poliittisissa toimissaan lestadiolaiseen tulkintaan tai yleensäkään Raamattuun. Joten minusta hän on pitänyt erinomaisen hyvin politiikan ja uskon erillään.

Täällä näkyy todella selkeästi, että mikäli henkilö omien ennakkoluulojensa perusteella on valmis uskomaan poliittisesta toimijasta pahaa, hän varmasti myös uskoo kaikki täysin hihasta ravistetut arvailutkin. Ikävä, että asia on näin, mutta niin se vain on.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

En minä pahaa usko kenestäkään vaan näen huonon politiikan ja käytöstavat.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin, ei. minulla ole ennakkoluuloja mitään uskonnollista ryhmää kohtaan, L positiiviset omalla toiminnallaan kuitenkin ovat saaneet aikaan epäluulon ja myös uskomaan porukan vetävän sisäänpäin. Vai eikö näin sitten ole ? Sinänsä kai Sipilä on edes sen verran fiksu, että osaa hoitaa työnsä ilman uskontoa. Luulis, mutta vaikuttaako uskonto sitten päätöksiin, mitäs luulet. Onko Sipilä erilainen ?

Onhan näitä kysymyksiä ; Eutanasia, abortti ja syntinen ehkäisy.

Btw. Sipilä muuten kielsi Keskustan puheenjohtajuutta tavoitellessaan olevansa lestadiolainen ( wikiip.) joten onhan se pohjalaisen miehen sanaan uskottava. Ihan niinkuin talon tarjoamiseesakin apua hakeville. Luotettava kaveri kyllä.

Tässä Lestadiolaisuudesta konkretiaa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201805102200934559

Ja joo, ei siinä mitään. Sipilän kausi peräluukkumatkusteluineen, lentskarileikkeineen ja kummallisuuksineen jää kohta historiaan. Kaudesta jää kyllä paska maku suuhun. Gallupit viittaavat myös näin käyneen monelle.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Tämän allekirjoitan:

"Ellei tässä maassa ihmisen, suomalaisen, kristillisen ja isänmaallisen ajattelun perusarvot palaa politiikkaan niin olemme itsenäisyytemme uhrin antaneet täysin turhaan.

Anteeksi on pyydettävä edesmenneiltä sukupolvilta nykyisen rahanahneen polven näköalattomuutta."

Uskonnolliseen puoleen en ota kantaa. Se on jokaisen sydämen asia.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No on ja ei ole uskon asia. Kyllä tämä heijastuu ihan politiikkaan saakka. Seurakuntavaaleissa kaikkein räikeimmin vaikka evl seurakunnat eivät olekaan srk:laisen seurakuntaopin mukaisia "oikeita" seurakuntia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Miksi tätä julkista kiivasta keskustelua syntyvyydestä ei ole käyty jo aikaisemmin? Tuodaanko tämä asia sopivasti vasta nyt, jotta sillä voidaan perustella, miksi ulkolaisen työvoiman saatavuusharkinta pitää poistaa?

https://yle.fi/uutiset/3-9707111

Kannattaisi olla nyt hyvin tarkkoja tulevan irtisanomislain ja saatavuusharkinnan poiston yhteisvaikutuksista.

Kikyn avulla saatiin palkat kohtuullisiksi ja kirittyä kilpailukykyä kiinni naapureihin nähden, ja nyt kun olisi palkankorotusten aika, laaditaan irtisanomislaki ja poistetaan ulkolaisen työvoiman saatavuusharkinta:

Suomalaiset mukamas "epäkurantit" työntekijät irtisanotaan - usein iäkkäät korkeapalkkaiset - ja korvataan matalapalkkaisilla ulkolaisilla työntekijöillä.

Reilua, vai mitä?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No onhan tämä hyvin erikoista ja kaiken kaikkiaan olen tullut siihen tulokseen, että meiltä vain kerta kaikkiaan puuttuu ihan tämän meidän yhteiskunnan syvällistä tuntemista ja siihen paneutumista. Hoidetaan asioita kevyesti talouden kautta. Siinä ihmisille ei jää oikeastaan mitään inhimillistä roolia.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Yksi Pyhä yhteinen seurakunta on se, jonka Pyhä Henki yhdistää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset