TuomoHirvi

Sianpalkojen mutustelu ei kelvannut Timo Soinille

Ministeri Timo Soinin tiedotustilaisuuden anti ja aihe oli Timo Soini - minä itse.

Ei minkään henkitoreissaan olevan vaikeuksia pitäisi pahentaa mutta jotenkin Timo Soinin jykevä hahmo oli tavallista vastenmielisempi seurattavaksi, kun hänen sutkautuksensa ei enää irtoa eikä niissä ole tehoa. Kun ei ole tulevaisuutta, edes sitä sinistä niin pitää siirtyä vertauksiin mutta kun nekin menevät poskelleen, niin silloin on syytä kyllä siirtyä syrjään. Ylepeys on käynyt lankeemuksen edellä.

Timo Soinia ei tule ikävä viimeisten vuosien tekemisten jälkeen. Valta sekoitti pään ja katkaisi selkärangan.

No pakkohan se myöntää on jokaisen, että isäntämies ainesta ja poliittista karismaa tässä miehessä on jollakin tasolla mutta valtaan, ja sen makuun päästyään loputon "minä itse" Timo Soini nousi pintaan. Soinista ei koskaan ole ollut neuvottelijaksi eikä kompromissin tekijäksi mutta vallanhimo teki hänestä joojoo-miehen.

Hän on yksi niitä vallassa olleita joihin kamalan huonosti istuu valtiomiehen status. Uuvattius ja ääretön hyvänolon tunne ministeriauton takapenkillä selätti miehen. Poliittisia neuvonantajia kuljetettiin takakontissa ja paidannapit vain kiristyivät oman berberin alla.

Ja se vertaus siihen tuhlaajapoikaan meni kyllä metsään.

Perussuomalaiset rp jäi kun "tuhlaajat" lähtivät. Paluun tekevät ne, jotka niitä sianpalkoja joutuvat syömään. Seuraavissa vaaleissa on tuhlaajapojille ja -tytöille sen vuoro. Timo Soinin pokka ja selkäranka ei kestänyt tämän kaukalon äärelle saakka. 

Keskimäärin on mukavampi kirjoittaa mahtipontisiin muistelmiinsa itse valitusta tiestä ja matkasta. Toisin saattaa käydä muille hillotolppaministereille. Heidän muistelmiinsa kirjoitetaan aivan toisenlainen luku niistä, jotka lähtivät seuraamaan johtajaansa.

No yhdessä sipiläläisen keskustalaisuuden kanssa voi olla samalla kaukalolla keskimäärin mukavampaa muistella menneitä ja aikaa, kun vielä aamulla oli silitettävä valkoinen paita ja suoristettava kravatti.

Meille tämän näytelmän seuraajille uusi käsikirjoitus kirjoitetaan ilman tuhlaajapoikia- ja tyttöjä.

tuomo hirvi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Soinille kävi vähän samalla tavalla, kuin eräälle Isonkirjan mestarille parintuhannen vuoden takaa. Ensin kansa villiintyy ja nostaa arvoon arvaamattomaan ja sen jälkeen ripustavat ristinpuulle. Tässä Soinin tapauksessa sen on tehnyt persukansa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No näinkinhän tuon voisi kirjoittaa ja ajatella. Mutta sankaritarinaa ei saa oikein aikaiseksi mistään muusta kuin poliittisten sanontojen jatkumosta. Toisesta mestarista kirjoitettiin monta erillistä kirjaa Raamatuksi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Kristus uhrasi itsensä, niin että ihmiset jotka vetoavat siihen uhriin pelastuisivat Jumalan tuomiolta.

Soini toimi päinvastoin. Hän uhrasi puolueensa ja seuraajansa oman itsensä pelastamiseksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Oliko Timo Soini sittenkin pääministeri Sipilän manipulaation uhri?

Eikö olisi ollut reilumpaa erota heti hallituksesta ja ryhtyä 'kansan hyväksi tehtävään politiikkaan', jolla mandaattinsa eduskuntaan saivat?

Siihen lupaukseen, jota kansa odotti Perussuomalaisilta.

Muutosta, joka tarjoaisi kansamme pienituloisille, työttömille, eläkeläisille ja ahdingossa eläville maaseutuyrittäjille tulevaisuusvisioita paremmasta.

Toisin kävi.

Kurjistaminen jatkui Sipilän hallituksessa, Sinisten hyväksynnän Kyllä - nappipainalluksilla.

Sinisten -puolueen perustaminen hallituksessa ollessaan, on Suomen oudoin viritys, jonka jälkiä selvitellään vielä pitkään.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No tätä minä olen joskus miettinyt ja siihen tuossa blogini lopussa viittaan. Sipilällä on ollut uskomaton kyky puhua asiat niin huonoiksi, että pelko ajaa turvautumaan häneen. Hän luo kuvan, että kaikki kaatuu ja sinulle käy huonosti jos et turvaa minuun. Orpo "poika" on päässyt tässä helpolla. Hän on tehnyt käsikirjoituksen ja tuonut lobbarit apuun ja nämä kaksi "tuhlaajapoikaa" syövät sen mitä annetaan halulla eli kupissa on tarjolla valtaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kokoomuksen ministerit eivät olleet 'laukaisimella'!

Keskustan ministeriehdokkaat toimivat, kuin lampaat, joille oma pääministeri säätää asemat, joista ei voi kieltäytyä.

Vakavin, ministerien salkkujako tapahtui Perussuomalaisten Jari Lindströmin kohdalle, jolle annettin niin työ- ja elinkeino- kuin oikeusministerin salkut.

Siis, oikeusministerin salkku kansanedustajalle, jolla ei ole alan koulutusta saati edes tietoutta.

Ihmettelin, eikö Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voinut puuttua Sipilän perussuomalaisille jakamien ministerisalkkujen epäreiluuteen.

Itselläni on arvelut, miksi näin toimittiin, mutta siitä tarkemmin, jos kysymyksiä riittää.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #5

No pääministerin taustat huomioiden pitää ymmärtää, että pelko ja sillä hallitseminen on hänelle ominaista. Hän ei salli mitään keskustelua eikä hänelle saa sanoa poikkipuolista ajatusta, että asian voisi tehdä toisinkin. Lisäksi Sipilän on mahdoton käsittää tekojensa ja päätöstensä seuraukset, että mihinkä se ja se johtaa.

Perussuomalaisten kohdalla tilanne oli varmasti sama eli annettiin valmis paperi johon oli nimi pantava jos hallitukseen ja hillotolpalle aikoi. Sipilällä oli oikealla Orpolle kelpaavia puolueita tarjolla ja niukka enemmistö olisi niistä ollut rakennettavissa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #6

Olen pitkänlinjan mentaaliosaaja (kognitiivisen psykoterapian koulutettu) ja terapiatyötä tehnyt perheneuvoja.

Alusta lähtien olen tunnistanut pääministeri Sipilän allegorian.
(Yleinen allegorian muoto on pukea aatteellinen tai poliittinen sanoma symboliseen muotoon, varsinkin kun asiaa ei sensuurin takia voi ilmaista avoimesti. Lähde: Wikipedia)

Sipilän tapa toimia ja ajaa päätöksensä nopeaan ratkaisuun, ovat hänen yritysmaailmansa keinot, jotka nekään, eivät välttämättä johda parhaaseen lopputulemaan.

En näe hyvänä, että kokonainen hallitus, on painostettu yhden henkilön jääräpäisyyden alisteisuuteen.

Oletan, että Kokoomukselle on ollut hyväksi pysyä taustavaikuttajana.

Siitä huolimatta, kokonainen kansallinen, taloudellinen alasajo, on onnistuttu suojelemaan, sekä Kokoomuksen että Sinisten turvin.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #7

Kirjoitat asian juuri kuin se on. Sipilän hallintatapa on tehdä asiat niin ettei ole muuta oikeaa kuin hänen esittämänsä eikä sitä saa arvostella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset