TuomoHirvi

Vaalivalheista ei joudu vastuuseen

Tämä alajärveläisen Tapio Höykinpuron mielipide ja hänen kommenttinsa taannoisessa Suomenmaassa on oiva "analyysi" nykykeskustalaisuudesta. Se kertoo miksi ei Keskusta rp ole puolue jota voisin äänestää. Maaseudun ja suomalaisen kulttuurin alasajo kuluvalla vaalikaudella on tullut henkilökohtaisesti lähelle.

Kunnat on saatettu taloudelliseen ahdinkoon, vaikka toisin puheenjohtaja Sipilä indeksijäädytysten ym ovelien tekojen, eli leikkausten jälkeen väittää, niin me maaseudun asukkaat maksamme tämän polittisen epärehellisyyden palvelujen katoamisena. 
Pääministeri Katainen oli sentään rehellinen sikäli, että leikkasi valtionosuuksia suoraan.

"Suomi kuntoon" slogan kertoo oikeastaan kaiken. Siinä ei ihmistä löydy mistään kohden. Sen sisältö on euroja.

Kun meitä sanotaan maailman onnellisimmaksi niin sen tutkimuksen taustaa ei kerrota. Se on tutkimus paljon parjatusta yhteiskuntamme palvelurakenteesta verrattuna muihin. Se kertoo kristillisestä pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta enemmän kuin ihmisestä. Kannattaa tutustua.

Meillä on menossa eduskuntavaaleja edeltävä valehtelukilpailu. Tämä vaalitapa mikä meillä on suosii yksittäisten puolueiden lupauksia, joita ei missään tarvitse lunastaa eikä niistä joudu edes seuraavissa vaaleissa vastuuseen.

Valta ostetaan julkisilla minun maksamiini verorahoihin perustuvilla valheilla. Siksi ja vain siksi äänestämättömyyskin on selkeä kannanotto. Tällaisen järjestelmän ylläpito ei lisää politiikan ja kansanvallan uskottavuutta.

Olenkin miettinyt, että blokkivaalit olisivatkin paljon rehellisemmät. Jotain sen suuntaista näissä vaaleissa on tarjolla, kun kaikkien pelko Perussuomalaiset rp:n vaalivoitosta on pakottanut puolueet ottamaan kantaa ilmeiseen vaalivoittajaan hallituskumppanina. 
Suomea, Suomesta ja suomalaisille puhuvat "persut" ovat oivaltaneet jotain mitä muut eivät. Selkokieli on ulotettava sisältöihin saakka, eikä ahdistuksia ja pelkoja tarvitse erikseen ihmisille luoda. Ne ovat jo olemassa luotuina harjoitetussa poliittisessa vallankäytössä. 
Siksi ihmisten arjen tunteminen ja puheen kuuleminen riittää. Kun tukkii korvat ja sulkee sensuurilla julkitulon niin on tehnyt poliittisen itsemurhan.

Miksi Keskusta rp on minulle tärkeä niin siksi, että vallankäytöllisesti se on ylläpitänyt illuusiota hyvästä maaseudusta ja tasa-arvoisesta inhimillisestä Suomesta. Sipilän keskustalaisuudessa tuolle unelmalle ei ole tilaa.

Maaseutu ja eläkeläiset, vanhukset sekä sairaat ovat euroihanteisen "Suomi kuntoon" politiikan riesa. Ne eivät sovi siihen yhteiskuntaan, jonka ovat itse rakentaneet, ja jota ovat pyyteettömästi tukeneet. Koti, uskonto ja isänmaa arvoina ovat luoneet onnellisuuden pohjan. Uudet arvot pohjautuvat sairaaseen ahneuteen ja rahaan, sekä sillä ostettuun valtaan.

Käsitteet kulttuurissamme ovat menneet uusiksi. Vihapuhe ja suvaitsevaisuus ovat samansisältöisiä. Ne eivät suvaitse kritiikkiä eivätkä poikkeavia mielipiteitä. Voidaan puhua totalitaristisesta maailmankuvasta. "Sensuroimaton Päivärinta" on formaattina itsessään median luoma yhteiskunnallinen totuus. Meillä on sensuuri ja vastaansanomaton korruptio. Mikä tästä erityisesti kertoo niin poliisia, barrikaadeja sekä piikkilanka-aitoja tarvitaan luomaan turvallisuuden tunnetta ja oikeuslaitos ratkoo mielipiteiden sanojen merkityksiä tulkiten niitä haluamallaan tavalla.

Olemme nostaneet kädet pystyyn älylliselle rehellisyydelle sekä antaneet tulevaisuutemme maalattujen ideologisten uhkakuvien maailmalle. Arkirealismia ei ymmärretä totuutena.

Vaalipuheiden ja vaalien jälkeen taas tässä maassa Kokoomus tarjoaa vaalipropagandaansa talouspoliittiseksi ohjelmaksi ja muut miettivät voisko takin vaihtaa kokonaan taikka kääntää. Keskusta rp:ssä haikaillaan hillotolppien perään.

Suomi nimisessä valtiossa Sami Borg kertoo miksi äänestysprosentti oli niin alhainen.

Aktiivimalli ajattaa ihmiset muutamaksi tunniksi kuukaudessa "töihin" vaikka palkkapäivästä ei olekaan tietoa. Kalenteriin on punaisella ympyröity seuraavan toimeentulotuen hakemuspäivä, leipäjonoon mennään joka tiistai ja torstai.

tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

En tiedä mistä kumpuaa viha Keskustapuolue kansanliikettä kohtaan joka sentään on ollut maaseudun ihmisen puolella aina. Ei pitäisi liata omaa maasedun ihmisen eloa luomalla vihaa ja katkeruutta, siitä on kyllä kristillisyys kaukana.

Ei maaseudun ihmisen etua aja punavihervasemmiso vapaavuorelaiset kuten moni huomaa heidän tavoitteensa säätyluokittaa city ihmiset I luokka ja maaseudun ihmiset II luokaa.

Moni purkaa katkeruuttaan Juha Sipilän hallitusta kohtaan joka on sentään saanut taloutemme jaloillee työllisyyden huomattavaan nousuun 140 tuhatta työllistä lisää työllisyysaste 72,5 valtionvelkaa ei lisäänny kuten ennen.
Kirjoitetaan vanhushoivasta mutta ahdingot on aivan omaa hullua 295 kunnan härbellin nykysotea.
Hallituksella oli erinomainen kärkihanke sote ja maakuntalaki jonka ajoi kiville vastuuton polittinen ideologia jonka juuret on sosialismissa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Minä en ainakaan tunne mitään vihaa yhtäkään puoluetta kohtaan. Todistit juuri kommentillasi sen mistä kirjoitin. Kun politiikka tässä hallituksessa totaalisesti epäonnistui ja kepulaiset pettivät äänestäjänsä niin kritiikkiä pitää sietää. Jos siihen ei kykene niin ei ole toivoakaan paremmasta.
Tämä työllisyysmantra on niin täydellistä bluffia että ihan naurattaa. Jos toimeentulotukea hakevat muutaman tunnin kuukaudessa työssäkäyvät niin että toimeentulotuen määrä on kasvanut huimasti ja työllisten palkkasumma on laskenut niin jotain on pahasti pielessä.
Maakuntasote kaatui perustuslakiin. Piste.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Työpaikkojen lisäys ja velanoton hetkellinen rauhoittuminen on tulleet ulkomaisen vedon seurauksena Sipilän hallituksesta huolimatta. Nyt mennään alamäkeen, että pää kolisee. Eikö asioita ole pantukaan kuntoon.

Keskusta on valtapuolue maaseudulla. Tilanne siellä mäyttää aika lohduttomalle. Viime hallituskausi oli loistava esimekki esimerkki siitä toimintatavasta, jota on harrastettu. Puheet olivat henkeä nostattavia ja toivoa antavia ennen vaaleja. Takki kääntyi yhdessä yössä. Agendalle nousivat julkisen omaisuuden ja toimintojen ykstyistäminen ja monopolisointi. Onneksi ne menivät myttyyn, sote niistä suurimpana ja pahimman näköisenä lehmäkauppana.

Nyt on alkamassa sama peli uudelleen. Samat naamat uskottelevat samoille ihmisille vieläpä entisillä puheenparsilla, jotta pääsisivät jatkamaan entisiä juttujaan.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Sitä minä ihmettelen, että nimenomaan samoilla puheilla yritetään hämätä ihmisiä. Uskomatonta ja siihen lankaan vielä joku todella menee ja puolueuskolliset eivät näe ettei keisarilla ole vaatteita.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Yksinkertaisesti sanottuna: keskustan arvopohja on mädäntynyt. Talous ajaa ihmisen edelle.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Just asia on kuin kerrot. Ja se tapahtui nopeasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskusta sokaistui Sipilän johdolla eikä näytä sitä vieläkään ymmärtävän. Vaalipäivä 14.4.2019 kertoo sitten kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Kyllä kansa tietää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kaupungistuminen on globaali trendi. Kyse on lähinnä siitä, onko Suomen maaseutu autioitunut liian nopeassti eli olisiko suurinpiirtein samalla yhteiskunnallisella satsauksella saatu elävämpi maaseutu. Uskoisin, että näin on. Esimerkiksi Muuramen kunta ei ole ajautunut Jyväskylän syliin, vaikka sitä etelämpi Korpilahti menikin "konkurssiin". Muuramessa on monipuolinen elinkeinorakenne ja kepulaisia suhteellisen vähän päättäjinä.

Norjassa taas maaseutuun satsataan ilmeisesti enemmän kuin Suomessa, joten vertailu sinne on vähän vaikeampaa. Se nyt kuitenkin huomioitava, ettei KePu ole Norjassa vaikuttamassa maaseutuasioihin.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi
Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Näin maasedulla maanviljelijä perheessä lapsuuden ja nuoruuden viettäneenä luulen tuntevani senkin elon.

Suomi oli kuralla 2015 vuoden keväällä edellinen hallitus oli lisännyt valtion velan 80 miljardista 100 miljardiin työttömyysmenot luokkaa 6 miljardia kaikki talouden mittarit näytti siltä että olemme menossa kohti valtiona konkurssiin. Valtiovarainministeriön virkamiehet löi kouraan 7 miljardin leikkauspaketin Juha Sipilälle kouraan.

Mikä on tilanne nyt, tästä talouden tilanteesta on aivan toista lähteä uudelle vaalikaudelle kujn ne,jä vuotta sitten. Nykyinen sotemme ja hallintomme olisi todella kaivannut uudistusta ja oli meile hallintoalamaisille suuri pettymys ettei järjenvalo sote/maku mennyt maaliin.

Yhteiskuntamme suuri virhe on edesmenneen valtiotieteen tohtori sosiaalidemokraatti Pekka Kuusen Ruotsista plagioima sosialidemokraattinen hyvinvointi yhteiskuntamalli joka perustuu tulonsiirtoihin progressiivisen verotuksen avulla tulottomille ja kun verotus on tapissa valtio otti velkaa hyvinä aikoina laadittujen lakivelvoitteiden täyttämiseksi.
Joten on aika apsurdia syyttää Keskustapuoluetta ja Juha Sipilän hallitusta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Tämä valtionvelka tuntuu olevan käsittämätöntä keskustalaisille ja myös osittain kokoomuslaisille. Näillä koroilla ei pitäisi olla ongelma vaan oikein sijoitettuna palveluihin siunaus. Byrokratian kustantamiseen ja pa, palkkojen maksuun sitä ei pidä ottaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Perussuomalaiset on puolue, jolla on yksi ongelma -maahanmuutto- ja yksi ratkaisu -maahanmuuton estäminen. Mitä ihmettä moinen puolue voi mitenkään tarjoita maaseudun ihmisille, joille maahanmuutto on jotain, josta lähinnä kerrotaan tiedotusvälineissä?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No näin he ovat profiloituneet mutta ovat maaseuduilla tehneet hyvää paikallispolitiikkaa. Näen todella asian toisin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kari Haapakangas, mitä ilmeisimmin olet tehnyt tai haluat tehdä vääränlaisen huomion Perussuomalaiset puolueen maahanmuuttopolitiikasta. Itselleni on syntynyt päinvastainen käsitys tuosta asiasta. Nimittäin ko. puolue kyllä hyväksyy mm. työperäisen asiantuntijoiden maahanmuuton (ei rasita julkista taloutta), mutta ei sellaista humanitääristä maahanmuuttoa josta kustannukset vuosikymmeniä lankeaa veronmaksajien kustannettavaksi. Tästä seuraa muuten automaattisesti sellainen kierre, että vuosi vuoden jälkeen on pakko leikata kantaväeston sos.tukia tai sitten kustannukset tulee rahoittaa lisävelanotolla, joka sekään ei taida olla mahdollista ainakaan pidemmän päälle. Päinvastoin julkisevelan kierteen katkaisemiseksi on edelleen leikattava muista tärkeistä budjettimenoista, kuten esim. turvallisuuteen vaikuttavista menoista.

Miksi on sosiaalisten tukien leikkaaminen sitten pakonsanelemaa? Ihan siitä syystä, että kun jaettava tukimäärä ei kasva, mutta saajien määrä kasvaa, niin tukimäärä per henkilö laskee automaattisesti. Tämä siis tarkoittaa sitä ettei maahanmuuttopolitiikka suinkaan ole yksioikoinen juttu kuten moni näyttää sen käsittävän. Myös eduskuntapuolueista. Politiikan tekeminen pitää perustua tosiasioihin myös taloudellisesta näkövinkkelistä. Maahanmuuttopolitiikan ei pidä olla ideolooginen globalisolidaarisuuteen perustuvaa vaan maalaisjärjenkäyttöön perustuvaa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Näin sen olen minäkin ymmärtänyt. Halla-aho on monissa puheissaan todennut, että työperäinen maahanmuutto on tervetullutta eikä apuatarvitseviakaan häädetä minnekään vaan autetaan.
Kyse on siitä, että tällä hallituksella ei ollut minkäänlaista maahanmuuttopolitiikkaa eikä oikein mitään muutakaan politiikkaa vaan ajelehdittiin kuin laiva tuuliajolla odottaen ihmettä ja kas se tuli kansainvälisen äkillisen nousukauden myötä. Siinä välissä hallitus oli jo ehtinyt ajaa ihmiset ahdinkoon ja palvelut alas.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Kansanedustajaehdokkaat sanovat valheensa yleensä julkisesti omalla nimellään. Sen sijaan näyttää siltä, että virkamiesten sallitaan valehdella esimerkiksi lakiesitysten perusteluissa anonyymisti. http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset