Aktiivimallia toteutetaan maikkarilla

Katselin hetken maikkarin vaalikeskustelua ja siellä on huutokisa jota ylivoimaisesti johtaa Petteri Orpo. Hänellä on sisällötöntä asiaa jopa enemmän kuin minulla. Mitään järkeä niissä Orpon jutuissa ei ole mutta puhuu paljon.

Antti Rinne puolestaan yrittää olla sormipystyssä sanomassa jotain jonka tieten huomenna sitten selittää toisin. Haavisto komppaa tuttuun tyyliinsä kaikkea ja jokaisessa lauseessa on ainakin yhden kerran sana ilmastonmuutos ja joka toisessa mainitaan Afrikka.

Halla-aho on jokseenkin fiksusti hiljaa kirjoitellen muistiinpanoja mutta kun sanoo jotain niin kaikki kuuntelevat hiiren hiljaa. Hänen puheenvuoronsa ja selkeät mielipiteet ilmeisesti saamme lukea myöhemmin myös somesta.

Keskustalainen papukaija Saarikko toistaa jo satoja kertoja toistamiaan sekä oppimiaan lauseita. Maakuntahallinto, jota kukaan ei kannata on Saarikolla nauhalla joka toisessa lauseessa. Ja arvaan että jossain vaiheessa palaa Saarikon päreet ja palaa hihat, niin on tapana käydä.

Ainoat oikeasti Halla-ahon ohella järkeviä puhuneet ovat tässä lyhyessä otannassa olleet naiset eli Anna-Maija Henriksson, Li Andersson ja Sari Essayah. En minä kaikesta samaa mieltä ole jokaisen kanssa mutta ovat fiksuja joka suhteessa ja puhuvat ymmärrettävää kieltä.

Ihan oikeasti jos tästä tentistä pitäisi minun ottaa joku töihin niin Henrikssonin, Anderssonin ja Essayahin ilman muuta ja Halla-aho miehistä on sanonut sen mitä on sanonut niin, että minäkin sen ymmärsin.

Loput voisivat jatkaa aktiivimallin harjoittelemista pienellä kurssimuotoisella yhdeksän euron päiväpalkalla kolme päivää eli kuukauden kuluttua tilille kilahtaisi ruhtinaaliset 27 euroa. Ei kun vuokraa maksamaan ja maitokauppaan. No Sampo Terholle laittaisin taloudellisen sanktion, hänen hakemuksensa ei täytä demokratian ehtoja.

Täytyy sanoa, että nämä vaalijutut alkavat toistaa pahasti itseään mutta tämä maikkarin on kyllä epäjärjestyksellisyydessään pohjanoteeraus ja puhdas mölinäkilpailu.

Tämänkin tentin vitsi on siinä, että näillä eväillä tätä maata hallitaan. 

tuomo

TuomoHirvi
Ylivieska

Humaani viulisti, muusikko ja eläköitynyt ikuinen yrittäjä, joka ottaa kantaa kaikkeen olevaiseen ja olemattomaan. Kristitty Suomi on aina puolustamisen ja jokainen ihminen vähintäänkin laulun arvoinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu