TuomoHirvi

Ylessä toimittajapula - solistina vaalikeskustelussa huutava sopraano

Miten vaalikeskustelussa voi olla toimittajana nainen, joka puhuu ja huutaa päälle, suuttuu ja äkäilee kun hänen kysymyksiinsä ei vastata. Toisena toimittajana on nuorimies joka on kynä pystyssä aivan neuvottomana. Eihän tuota vihti tämmönen aikanen mies katsoa.

Onko tosiaan toimittajien taso tuota luokkaa.

Itse keskustelijat selviävät maikkarin tenttiä paremmin mutta onhan tuo nyt selvää. Jussi Halla-aho ja Sari Essayah ovat aivan ylivoimaisia keskustelijoita ja keräävät ääniä mennen ja tullen. Älykkäitä ja fiksukäytöksisiä edustamaan meitä suomalaisia.

Tällä kertaa Orpokaan ei huuda ihan niin paljon. Johtuuko siitä että oikea laitatuki tuli paikalle. Sipilä on tällä kertaa esiintynyt jokseenkin asiallisesti vaikka ei tekemätöntä saa tehdyksi millään. Työllisyysselitykset ovat naurettavia. Eikös se niin jotenkin mene, että se selittää menneitä joka eniten valehtelee.

Haavisto on tänään ollut pohjanoteeraus. En tiedä missä "afrikassa" hän on elänyt. Odotan että vihervasemmistolaiset toimittelijat kysyvät Haavistolta miten Caruna kauppa noin niinkuin meni omasta mielestäsi. Siinä sitä tehtiin kehitysyhteistyötä oikein olan takaa. 
Niin ja Rinteen Antilta voisi kysäistä ja Orpoa pyytää komppaamaan, että milloin me nostetaan ne Kreikan miljardit sieltä lainatililtä.

No nyt se Rinteen Antin uusin möläytys, hänen mielestään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet, joita ei "pystytä" palauttamaan, pitäisi laittaa kielikoulutukseen ja töihin. Siis turvapaikka annetaan täyteen turvapaikkastatukseen perusteetta. Ja taas jonot rajoillamme kasvaa, tervetuloa.

Siis aattelin vaan kun Halla-ahoa pyydettiin selittämään toisen puolueen tekemisiä. No Orpo myönsi toki nyökyttäen ettei ole sama puolue kyseessä eli väärä mies jolta kysytään. Siinä tuli vastaus koko operaatioon kesällä 2017. Näin ne verhot aukeavat ja tekijät paljastuvat.

Sitä minä vain ihmettelen, että vasemmistossa ei näköjään olekaan enää työväen ja työtätekevän väen puolueita. He ovat loikanneet ilmastorekeen ja siinä porukassa kyllä riittää. Tänne luodaan alipalkattujen markkinat vasemmiston ja vihreiden ituhippien tuella. Luuleeko joku, että tämä alipalkkaus ja orjatyövoima ei myöhemmin koske myös suomalaisia. Tästä touhusta Orpo ja työnantajat sekä omistava luokka eli pääomat kiittää.

Sinänsä tämä koko vaalikeskustelu on täysi farssi eli jos tätä sellaiseksi pitää kutsua niin minun nimeni on "matti". Nämä toimittelijat pilaavat keskustelun loppuviimeksi, jos nämä poliitikot eivät siihen kykene. Naissopraano tavoittelee huutajien solistista uraa. Libreton hän on tehnyt ihan itse.

tuomo

PS. Miten me muuten uskallamme uskoa tämän maan vastuullisille paikoille näin huonomuistista porukkaa.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277291-3-ministeria-kielsi-tvssa-tienneensa-kohutusta-sote-raportista-yksi-oli-saattamassa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Miksi eivät ole älynneet tehdä niin kuin, oliko se HS:n tentissä. Pöydillä, osallistujien edessä oli kolme käsimikrofonia joita osallistujat käyttivät.Ei tullut juurikaan päällehuutamista kun ymmärsivät että ei kuitenkaan mene ulos.
Onhan se tietenkin hieno kun jokaisella on mikki niskassa.
Toinen keino olisi kylmä mikin katkaisu kun ei ole myönnettyä puheenvuoroa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Niin voishan näitä tietenkin auttaa tuolla tavalla mutta eikö se nyt pitäisi olla älli päässä miksi siellä rivissä jalat ristissä ollaan. Toimittajien mikin laittaisin kokonaan kiinni ja heidän tilalleen robotin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei se toimittajista kiinni ole jos "keskustelijoilla" ei ole sivistystä. Tuo meininki jota jotkut puheenjohtajat käyttävät, että kysykää mistä haluatte me vastaamme mistä haluamme on kuulijankin kannalta rasittavaa.

Selvästi samojen asioiden ties monesko kertaaminen eri tenteissä oli vienyt tuoreuden pois ohjelmasta. Eipä tainnut tuo keskustelu ratkaista monenkaan äänen osoitetta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Olen kyllä eri mieltä. Jos toimittaja ohjaa keskustelun aivan itse päättämänsä agendan taakse ja esittää kysymyksen tavalla johon vastaamalla miten tahansa joutuu puhumaan itseään vastaan. Sitä tämä naistoimittaja yritti hänelle epämiellyttävien puolueiden kohdalla koko ajan. Halla-aho ja Essayah eivät menneet lankaan, onneksi.

Tällaisen keskustelun vetäjät ovat aivan avainasemassa miten se kehittyy, asialliseksi vaiko asiattomaksi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ei toimittajien tarvitse huutaa jos keskustelijat osaavat keskustella yksi kerrallaan huutamatta, oli kysymykset millaisia tahansa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mielestäni tenteissä pitäisi käsitellä yksi ainoa aihe per ilta ja antaa puheenjohtajille aikaa syvällisemmin esitellä omat mallinsa jonka jälkeen keskustelu olisi mainitusta aiheesta avoin puheenvuoroja jakamalla. Puheenjohtajana toimiva toimittaja pitää olla tehtävänsä tasolla mutta nuo kaksi jotka Yle on marsittanut esiin eivät sitä ole.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ajanpuutteesta olen samaa mieltä, joskin aina pitäisi olla mahdollisuus katkaista asiaton saivartelu. Nyt jää monen asian käsittely pahasti kesken.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eiköhän näiussä "keskusteluissa" se suurin ongelma, keskustelujen "toimivuuden" suhteen olleet keskustelijat itse, muutamaa poikkeusta lukuunotamatta?
Kyllä näissä on aivan turha syyttää toimittajai muusta kuin jossain tapauksissa asenteellisuudesta.
Minkäs teet jos ihminen huutaa päälle huutamasta päästyäänkin? Ei lopeta jauhamista vaikka kuinka käskee ja pyytää?
Eilisessä taisi joppa Halla-aho saada toiseksi tai kolmanneksi eniten puheaikaa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Olen samaa mieltä. He olivat osa tätä mölinää.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Tämä naistoimittaja oli todella törkeä moneen otteeseen.
Hänen pitäisi kunnioittaa vastaajan käsitystä, jos kysymys on epärelevantti ja väärin aseteltu.
Oikea ihminen ei voi antaa väärään kysymykseen oikeaa vastausta, ja sellainen on ikään kuin sensurointia.

Toimittajat eivät lie saaneet minkäänlaista retoriikan koulutusta. Se on vahinko, itse YLE:n arvovallan kannalta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Oli varmaan törkeä, ehkä.
Hän kuitenkin moneen kertaan keskeytti joutavan jaarituksen, vähän kaikilta. Jaarituksen joka oli vain saman kertaamista 1800-luvulta alkaen (melkein). Olisi saanut olla tiukempi.
Kyllä "keskustelun" ongelma oli, jälleen, se, että "keskustelijat" eivät pitäytyneet asiassa, huusivat kuorossa toistensa päälle.
Ainoa poikkeus oli jälleen Jussi Halla-aho.

Ajatellaan pienenä leikkinä: Jos jokainen olisi käyttäytynyt kuin Halla-aho, sanonut sanottavansa lyhyesti ja sitten lopettanut eikä koskaan keskeytä muita tai ala kiljumaan päälle, olisiko "keskustelu" ollut miellyttävämpää kuunnella?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No eihän siitä ole kysymys etteikö pidä paskanpuhuminen lopettaa mutta pitää olla kyky ja taito johtaa keskustelua. Se ei tule huutamalla omia huonosti laadittuja kysymyksiä joita ei esitetty edes oikeille ihmisille. Jos haluaa omaa mielipidettään ja agendaansa tuoda esille niin pitää tyytyä sitten siihen miten siihen vastataan eikä huutaa päälle.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jaaritusten ja sataan kertaan jo kuullun mainospuheen keskeyttäminen on tietysti hyvä juttu. Niin pitääkin tehdä.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Täsmälleen näin. Ei alkeellisintakaan retoorista osaamista, ei yhtään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toimittaja on huono, jos keskeyttää puheenvuoron ja huono, jos ei keskeytä vaan antaa keskustelun rönsyillä...:D. En muista, että vaalikeskustelujen toimittajia olisi koskaan kehuttu, MTV:n eilisen vaalikeskustelun toimittajat saivat pyyhkeitä yhtälailla.

Siinä olen kyllä samaa mieltä, että Halla-aho käyttäytyi keskustelijoista ehkä sivistyneimmin, ei huutanut toisten puheenvuorojen päälle.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Ei puheenvuoroja tarvi keskeyttää jos osaa ohjata keskustelua oikealla tavalla. Peter Nyman maikkarilla on sellainen joka kykenee aistimaan asiat oikein ja vetää keskustelun pois inttämisestä. Yksi esimerkki. Arto Tuominen aikanaan oli loistava.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Keskustelun tasoa olisivat nostaneet, ammattitaitoisten ja tasapuolisten toimittajien lisäksi, pari teknistä keinoa:

1) vain yksi mikrofoni päällä kerrallaan, kaikki muut mykistettyinä

2) automaattinen ajastin katkaisemaan puheenvuoro lörpöttelyn estämiseksi.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Sitä me vaimon kans mietittiin että joskus oli järjestys ja kun vuoro tuli sai esittää omia kantojaan taikka vastata. Se oli oma valinta.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

1) osa keskustelun mielenkiinnosta katoaa, jos sponttaani kommentointi estetään
2) ei monimutkaisiin kysymyksiin voi vastata kolmella sanalla.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Silloin kun keskustelu menee normaalin fiksun tavan mukaan niin noinhan se parhaimmillaan silloin on. Mutta jos kyse onkin "vaalitentistä" niin siinä käy nykyisellä poliittisella osaamisella niin, että tärkeintä ei ole olla jotain mieltä taikka kertoa omia näkemyksiään vaan nolata toisen mielipide. Siihenhän tämä joukko ennen kaikkea on pyrkinyt. Mielestäni vain Essayah ja Halla-aho ovat saaneet taikka kertoneet omia kantojaan selkeästi ja analyyttisesti. Esimerkiksi tämä viimeinen Ylellä oli yhtä päällekäymistä jopa henkilökohtaisia kantoja revittiin esiin vaikka he olivat puolueen puheenjohtajina kertomassa puolueidensa näkemyksiä asioihin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitos, Tuomo Hirvi.
Sain samanlaisen käsityksen sekä ohjelman toimittajien laadusta, että paketin työilmapiiristä. Sari Essayah ja Jussi Halla-aho olivat ohjelman parhaat keskustelijat sekä käytökseltään että sanomiensa asiapitoisuudelta.
Heidät olisi voinut palkita ns. lisäajalla, kun muut huutavat hurjina päälle, mutta kun toimittajatkin huutelivat, niin riman ali meni tämäkin YLE-paneeli.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

YLE menetti paljon kun Andersson meni MTV3:lle. Eilinen vaalikeskustelu MTV3:lla meni Jan Anderssonin puheen johdolla ja oli miellyttävää katsella toisin kuin tämän iltainen huutokilpailu. Kyllä toimittajilla on vaikutusta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Eilen maikkarilla kyllä keskustelijat menivät pahasti vipuun ja ja lähes jokainen teki kaikkensa nolatakseen toisensa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Matti, hoi! MTV3-vaali"keskustelu" oli mahdollisesti vielä tuskallisempaa katsella kuin eilinen sopraanoshow. Vaikka Jan Andersson pystyisikin parempaan niin tuo hänen vierellä huutava "poliittinen toimittaja" Jaakko Loikkanen veti aivan ehdottomat pohjat. Pannaanpa miehen nimi muistiin sarjassa: ammattitaidottomat toimittajat..

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Se oli kyllä aivan kamalaa katseltavaa molemmilta toimittajilta mutta Jaakko Loikkanen oli lähinnä suuri vitsi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Toimittajat eivät hallinneet ollenkaan tehtäviään ja puhuivat epämiellyttävimmäksi katsomiensa puheenjohtajien päälle antamatta hänen vastata esitettyyn kysymykseeen. Oliko kenties ohjeistettukin sellaiseen käytökseen? Epämiellyttävää katsoa ja kuunnella moista kilpalaulantaa. Melkoista Sortin Sakkia tietyin sivistynein poikkeuksin. You see!

Lakkokenraali-Rinne pahin häirikkö. Onko tuollaisesta pääministeriksi ja Suomen airueeksi ja Suomi-kuvaksi maailmalle?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi
Tommi Mäkinen
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Katselin aikani. Sitten nousi mieleen nuoruusvuosien aikoina viljelty sanonta, että eihän tuota kestä tervattu mursunnahkainen persekään. Lopetin.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

En katsonut. Onneksi. Taisi olla ohjelma samaa tasoa kuin blogistin kirjoitus. Vasemmiston tuella alipalkattujen markkinat? Ihan oikeesti vois avata ajatuksenjuoksuaan vähän enemmän, kun ryhtyy politiikasta kirjoittamaan. Heittoja on ihan tarpeeksi.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Blogistina minun tarkoitukseni on todella heitellä tuntojani eikä kertoa kovinkaan paljon henkilökohtaisia näkemyksiäni poliittisista sisällöistä taikka taustoja näkemyksilleni.

Kun nyt kysyt, niin jos luodaan työmarkkinat ilman liittokohtaista sopimista eli kaikki ehdot lakien ja asetusten ulkopuolelta sovitaan paikallisesti, ja sallitaan ulkomaisen työvoiman melkein rajaton tulo työmarkkinoille niin palkat laskevat aivan varmasti. Siitä on jo lukuisia esimerkkejä. On päivänselvää, että nämä tulevat määrittämään koko alan palkkatasoa. Vasemmisto ja vihreät ajavat tätä mallia voimakkaasti maahanmuuttopolitiikan osaksi nimikkeellä kotouttaminen.

Esa-Jussi Salmiselle ihan vain tiedoksi, että sekä poliittisena vaikuttajana, hyvinkin korkealla tasolla, että toimittaja/päätoimittajana sekä tuottajana olen kirjoittanut politiikasta ja seurannut sitä yli 45 vuotta.

Ja mitä blogin tasoon tulee niin aina voi kirjoittaa paremmin mutta ei samanlaista parempaa samasta tulokulmasta. Jos mielipide ja tyyli ei miellytä niin se ei kirjoituksen tasosta ja tyylistä kerro yhtään mitään, vaan on kommentoijan mielipide, jonka saat vapaasti pitää. En ole lukenut ainoatakaan Esa-Jussi Salmisen kirjoitusta eli siitä en sano mitään ja kommenttisi on erinomainen eli kirjoitettu suomeksi ja ymmärrettävästi. Sisältöä en lähde arvioimaan.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kiitos. En nimittäin koskaan ole kuullut, että vasemmisto ajaisi paikallista sopimista tai työolojen huonontamista. Nytkään en sitä tietenkään heti usko, vaan otan selvää asioista. Itse vastustan paikallista sopimista, kaikkea ns. paskatyön muodostumista. Siksikin olen eniten vastustanut tietysti persuja ja Kokoomusta.
Olen duunitorin vaalikoneessa toiseksi suosituin Keski-Suomesta, joten minun ja Piraattipuolueen työtä koskevalla politiikalla on laajaa kannatusta äänestäjien parissa. Äänestäjien pitäisi vain uskoa myös vaalikoneita eikä pelkästään antautua galluphurmokseen.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Viimeinen tentti, eikä uusia avauksia tullut.
Paitsi tämä:
Antti Rinne sanoi kun kysyttiin mitä kielteisen oleskeluluvan saaneille "palauttamattomille" tulee tehdä:

Kielikoulutusta ja työhön!

Tuo oli siinä määrin paitsi puolueen ohjelman vastainen, myöskin Eurooppalaisesta sovitusta linjasta poikkeava, että siihen olisi muiden pitänyt voimakkaammin puuttua.

Aamu-teeveessä Parkkonen sanoi hyvin: Jos sdp:n puoluetoimistolla katsottiin ohjelmaa, niin varmasti siellä pideltiin tässä kohtaa päistä kiinni onnettomina.
No, tähän väistämättä vielä palataan viikonlopun aikana.

Oli se kuitenkin semmoinen "avaus"!

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Oli muuten melkoinen avaus ja jonot jossakin alkoivat välittömästi muodostua ja matkalippujen hankinta alkoi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#26:
Antti Rinne on aina puhunut vähän mitä sattuu, mutta jutut ovat kyllä kääntyneet siinä määrin sekavaan suuntaan, että pakostikin on tullut mieleen kysymys, että kuinkahan paha se sairaus lopulta oli ja syntyikö siinä peruuttamattomia vaurioita.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Niin sen verran vielä, että ihan hyvä tiivistelmä kaksituntisesta finaalista. Monessa kohdin samaa mieltä.
Jossain vaiheessa menin kylppäriin pesemään hampaita. Ovi jäi raolleen; kuuntelin sitä vaalisorinaa! Suomen valiot äänessä? Ei, ei, ei näin!
Kun palasin kuvaruudun "kumoon", tuntui aivan lohdulliselta nähdä nuo kaksi asiallista keskustelijaa.
Paino sanalla keskustelijaa. Keskustelussa on kaksi elementtiä: Puhua ja kuunnella.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"No nyt se Rinteen Antin uusin möläytys, hänen mielestään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet, joita ei "pystytä" palauttamaan, pitäisi laittaa kielikoulutukseen ja töihin. Siis turvapaikka annetaan täyteen turvapaikkastatukseen perusteetta. Ja taas jonot rajoillamme kasvaa, tervetuloa."

Kannattaisi vähän harrastaa kuullun ymmärtämistä! Toimittajat eivät antaneet Rinteen täsmentää toimittajien tiukkaamaa lausumaansa, vaikka hän pyysi sitä moneen kertaan. Vasta tänä aamuna Maikkarin tentissä hän pääsi sanomaan sen, minkä minä ymmärsin heti YLEn tentissä. Eihän näitä kielteisen turvapaikan saaneita terveitä nuoria miehiä kannata makuuttaa vokeissa tai lorvehtimassa asemilla ja kahviloissa vaan voivat he sentään tehdä jotain hyödyllistä korvatakseen heistä aiheutuvat kustannukset. Eihän tässä ole kyse mistään palkkatyöstä eikä työluvan myöntämisestä!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Siis mitä?
Henkilöt jotka oleskelevat maassa lainvastaisesti?
Heille siis pitäisi antaa määräaikaiset oleskeluluvat, hankkia työpaikka, ohi muiden. Ja vielä kielikoulutkseen? Miksi, heidänhän pitäisi lähteä kotiinsa eikä lorvia täällä kaduilla ja kahviloissa.
Kun tällainen käytäntö otetaan niin tulijoita riittää. Ensin sisään "asylum" ja sitten vain tilapäinen oleskelulupa, töihin ja kielikoulutukseen. Mihin töihin kielitaidottomat, kouluttamattomat kun ei omillekaan riitä?
Kyllä jossain päin maailmaa naurua riittäisi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kuka on puhunut oleskeluluvasta ja työpaikasta? Tehdäänhän vankiloissakin työtä. Miksei hallitus ole heittänyt näitä lorvijoita ulos? Kun he kerran ovat täällä, niin maksakoot kustannuksensa pakkotyöllä! Meillä on paljon tekemätöntä työtä, joista kukaan ei halua maksaa palkkaa mutta joihin sopivat hyvin tällaiset kouluttamattomat soturit.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #41

Ei oikein tämä verrokki toimi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Vasta tänä aamuna Maikkarin tentissä hän pääsi sanomaan sen, minkä minä ymmärsin heti YLEn tentissä."

Poliittinen keskustelu on vain sellaista, että momentum tulee ja sä joko käytät sen tai et käytä - tai sössit.
Tässä kävi kyllä vaihtoehto C.
Nämä on niin peruskauraa -aiheita, että poliitikon vain pitää osata vastata tässä ja nyt. Me katsoimme Ylen vaalitenttiä eilen klo 21.oo-23.oo. Näin siinä kävi. Ei sitä "oikeata" vastausta voi odottaa seuraavaan aamuun.
Tässä on liian paljon tällaista "eiku" -elementtiä tuon Antin puheessa.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tässä on taas tällaista tahallista väärinymmärrystä varsinkin kokoomuksen taholta. Ei työnteko tarkoita työlupaa ja palkkatyötä! Halutaanko, että nämä maasta poistettavat, joita kokoomus ei ole saanut ulos maasta, makaavat meidän elätteinä suunnittelemassa konnuuksia, vai pannaanko heidät vaikka pakkotöihin?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #39

Heidät kuuluu internoida kunnes suostuvat "vapaaehtoisesti" lähtemään.
Siitä seuraa automaattisesti että aiheettomasti pakolaistatusta hakevien tulijoiden määrä romahtaa.
Alle vuorokauden kuluttua päätöksestä koko Lähi-Itä tietää että tänne ei kannata tulla jos ei ole oikea hätä.
Halvin ja paras tapa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset