TuomoHirvi

SDP:n masinoima tuolileikki näyttää politiikan tason

Maassa ei tällä hetkellä ole toimivaa hallitusta.

Tänne päästetään amerikkalainen jonkin tason ministeri öykääröimään ja hillotolppa ministeri Soini vain naureskelee, kun tämä amerikkalainen kertoo huonoja vitsejä ja haukkuu Venäjää. Meidän rajanaapuria, jonka kanssa on viime ajat eletty rauhaa rakennellen. Pellehallituksemme on todellinen nukkehallitus.

Maan suurin puolue on Perussuomalaiset rp ja SDP ja vihervasemmisto jostakin syystä masinoivat eduskuntaan tuolileikin ymmärtämättä, että siinä leikissä he pelaavat kaiken aikaa Perussuomalaisten laariin. 

Hallitustunnusteluja Antti Rinne kävi esittämällä kysymyksiä johon hänellä oli jo tiedossa vastaukset. Tämän teatterin käsikirjoitus oli niin huono, että sen juonta ei tarvinnut pahemmin arvuutella. Cityvihreä poliittinen Suomi kostaa Perussuomalaisille ymmärtämättä, että heidän kasvunsa jatkuu nimenomaan cityvihreän vasemmiston tuella.

Perussuomalaisilla on suomenkielinen ohjelma suomalaisille Suomessa ja Suomen parhaaksi. Heidän kansainvälinen poliittinen agendansa on ymmärrettävä ja järkevä. Vai onko epäselvää, jos toteutamme luonnonsuojelussa politiikkaa, joka tukee vahvuuksiamme luontoa kunnioittaen ja vaatii kansainvälisiltä toimijoilta samaa. Ilmastonmuutosvouhotus Suomessa lienee maailman turhin aihe poliittisesti täällä alkaa ratkoa. Meidän linjamme tässä asiassa pitäisi olla perussuomalainen linja. Se on päivän selvä asia. Rakennetaan uutta ja puhdasta teollisuutta suomalaisille vahvuuksille josta vihreä kulta eli metsät nostetaan taas sille kuuluvalle paikalle. Koulutuksen kautta turvataan maassa hyvä ymmärrys tässäkin asiassa.

Eilen A-Studiossa katselin ihmetellen Antti Kaikkosen, Sanna Marinin, Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon keskustelua. Ilmeisesti Petteri Orpo ei pääse irti siitä totuudesta, että kepulaiset hakivat uuden kaverin. Kokoomuslaisten opit on nähty ja heikoiksi todettu. Ilmeisesti Orpo ei ymmärrä että polittiikka ei ole sääntöjen kaltaisten rajojen ja määreiden luettelemista. Politiikka on edelleen suomalaisten ihmisten asioiden hoitamista. Jälleen kerran Jussi Halla-aho näytti kaapinpaikan mutta eihän nämä muut pysyneet alkuunkaan kärryillä mistä hän puhui. Suomen asioiden hoitaminen kansainvälisestikin on sitä, että hoidetaan asiat Suomessa suomalaisille parhaalla mahdolisella tavalla. Silloin me voimme ylpeillä ihmisarvoa kunnioittavista teoista ja luontoa arvostavasta elämästä ja politiikasta tässä maassa.

Antti Rinne rakentaa hallitusta kuin on tehty koko itsenäisyytemme ajan. Hänen tilannetajunsa on kaukana tästä päivästä. Sinänsä kaiken muun ymmärrän mutta ilmastoasian korostaminen on täysin toisarvoista tämän päivän Suomessa kuten myös maahanmuutopolitiikan ja perheiden unohtaminen.  Hänen suurin ongelmansa hallitustunnusteluissa näytti olevan se, että löytäisi edes jonkun cityvihreyden tueksi ajatuksilleen. Keskusta rp tarttui syöttiin ja sitä en pidä kepulaisilta ollenkaan huonona valintana, kunhan nyt unohtavat sen maakuntasoten menneeseen aikaan ja kuoppaavat yhtä syvälle kuin on laitettu ydinjätteet tässä maassa.

Perussuomalaiset on kiistatta Suomen suurin poliittinen puolue ja liike tällä hetkellä. Sen kannatus ajatuksilleen tulee jopa muiden puolueiden riveistä.

Kokoomuksen ongelma on Petteri Orpo, siitä ei pääse mihinkään. Miten ongelma nätisti poistetaan lienee tällä hetkellä kokoomuslaisten suurin kysymys.

SDP:llä on selkeä aatteellinen vaje poliittisessa johtamisessa. Antti Rinne ei kykene näkemään suomalaisia sosiaalidemokraatteja hänen tukenaan vaan hän tukeutuu instituutioihin ja rakenteisiin.

Keskusta rp lienee tällä hetkellä vanhojen merkittävämpien puolueiden osalta selkeimmin pyykinpesuvaiheessa. Ongelmat tiedetään, ongelma on ilmoittanut poistuvansa näyttämöltä vaikka siellä vielä päällepäsmärinä häärääkin. Keskustalainen tuhannen taalan kysymys on, että mistä löytyy johtaja joka ymmärtää palata maalaisliittolais-alkiolaisille juurilleen. "Herätysliiketaustainen" puolue kuolee varmasti.

Se mikä hämmentää on selkeästi puoluekartalle suureksi, tällä hetkellä suurin, toimijaksi noussut perussuomalaisuus. Sen aate ja ideologia on selkeä suomalaisen ihmisen puolustaminen. Se näkee suomalaisen yhteiskunnan ja elämän tärkeimmäksi asiakseen. Tällaista aatetta ja ideologiaa ei voi olla kannattamatta.

 

tuomo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskusta on vetänyt oikealle Ahon ajoista lähtien. Miten on mahdollista, että keula käännettäisi muutamassa yössä. Kannatus on rakentunut vuosikymmenten aikana. Jos hallitus sopi syntyy, se tietää melkoista takinkääntöä entiseen nähden. Tapahtuuko sama kuin viime hallitusta tehtäessä kävi perussuomalaisilla. Tehtiin perussuomalaisten hyväksyttävissä oleva hallitusohjelma, mutta sitä ei lopulta noudatettu.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

No näinhän se on, että näiden johtajien aikana muutosta ei ole kepulien osalta tapahtumassa. Pyykki tulee pestäväksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"Herätysliiketaustainen" puolue kuolee varmasti.

Tuo on ”taivahan tosi”. Mihin puolueeseen se parhaiten osuu?

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Lienee yleisesti tiedossa lestadiolaisen liikkeen "pakottava tarve" äänestää keskustalaisia ehdokkaita.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Lestadiolaisia lienee Suomessa reilu 100000 vauvasta vaariin. Vanhoillislestadiolaisia heistä vajaa 100000. Keskusta sai kuitenkin yli 400000 ääntä, joten kaiken järjen mukaan lestadiolaiset ovat vain vähemmistö. Kieltämättä kyllä yleensä tehokkaita äänten keskittämisessä.

Lisäksi räväkimmät heistä äänestävät kristillisiä ja perussuomalaisia, koska keskusta toi keskioluen maitokauppoihin 50 vuotta sitten ja hyysää nykyään muslimeja ja muita väri- ja kielivammaisia...

JK. Vaikka yleensä poliittinen muisti on lyhyt niin kristillisen raittiusväen muisti on pitkä. Mikä osoittaa, että alkoholi on näkökulmasta riippuen joko haitallista tai hyödyllistä muistille.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #7

Toki näinkin mutta kuten totesin, se pohja löytyy tästä liikkeestä Keskusta rp:lle. Kuinka kauan näin on niin siitä on merkkejä, että enää ei itsestäänselvyys ole tämäkään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun persut suurella todennäköisyydellä liittyvät EU-parlamentissa ryhmään jonka tarkoituksena on hajoittaa EU-sisältäpäin ja tähän manoveriin se saa tukea Putinin Venäjälta niin on syytä kysy ajaako ja puolustaako persut tälläisella toiminnalla suomalaisten etua, mielestäni ei aja, he ajavat Putinin Venäjän etua.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Niin minä taas kysyn kuinka moni suomalaisista näkee tämän jotenkin haitallisena. Se että kaikkia Venäjänä manööverejä pidetään haitallisina on oikeastaan juuri sitä mihin amerikkalainen politiikka Suomessa pyrkii. Näkemään mörköjä rajallamme.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siellä ne möröt harjottelee.

https://www.verkkouutiset.fi/venajan-harjoitteli-v...

"Venäjä järjesti harjoituksen lähellä Norjaa ja Suomea.
Venäjä järjesti pääsiäisenä ”voimannäytöksi” kuvatun harjoituksen Norjan rajan läheisyydessä Petsamon alueella. Suomeen Petsamosta on linnuntietä matkaa noin 75 kilometriä."

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Maan suurin puolue on Perussuomalaiset rp" jonka merkitys päätöksenteossa on tasan nolla. Näin tulee olemaan niin monta hallituskautta kuin tarvitaan että Perussuomalaiset rp:n johtohenkilöt ymmärtävät että vain yhteistyöllä voidaan saada tuloksia. Luottamus on mennyt ja se on ansaittava uudestaan jos meinaa johonkin päästä vaikuttamaan.
20%:n osuuskaan ei ole koko kansan luottamus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Perussuomalaiset saattaa olla suosituin, tai kannatetuin. Suurin puolue on kuitenkin keskusta.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Tämä Stenbäckin heitto nyt on aivan erikoinen. Jos hakee jotain järkeä väitteille niin pitäisi määritellä mikä on keskusta. Keskusta rp lienee jossain neljäs viides tällä hetkellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Miten muuten mittaat puolueen kokoa, kuin jäsenmäärällä? Kuten sanoin joku muu on suosituin, kannatetuin ja äänestetyin, mutta puolueista suurin on Suomen Keskusta rp. Sillä on yli 100 000 jäsentä, kun toiseksisuurimmalla SDP:llä on luokkaa 40 000.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi

Ja nyt on Martikaiselle pakko sanoa, että höpöhöpö. Jo nyt Perussuomalaisten merkitys politiikkaan on paljon suurempi kuin vaikkapa Vihreiden taikka Vasemmistoliiton. Keskusta rp ja Kokoomus mm on taipunut samalle kannalle sekä ilmastonmuutosjutuissa ja maahanmuuttopolitiikan osalta pienin askelin. Ja perässä tulee koko oikea laita, se on selvä se.
Mitä on yhteistyö. Sitäkö sinulle kuten monelle tyypillisesti että nielee kaiken paskan mitä syötetään. Se ei ole yhteistyötä vaan välinpitämättömyyttä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Asioiden ja päätösten kannalta on ihan yks hailee mitä mieltä oppositiossa ollaan. Päätökset ja toteutuvan politiikan suunta määritellään hallituksessa ja jos sinne ei päästä tai edes haluta niin on ihan sama miten jyrkkiä mielipiteitä siellä oman kinkerpiirin pippaloissa esitetään. Edes suurimpana puolueena vaaleissa(muut kyselytulokset voi pyyhkäistä) ei voi yksinään sanella toteutettavaa politiikkaa ja jos sitä ei persuissa kestetä niin korpitaival jatkuu.

Perussuomalaisten merkitys politiikassa on siinä että saivat kerättyä vaaleissa ääniä juuri niillä höpöpuheillaan mutta puolue ei voi noitten äänten voimaa käyttää mitenkään jos eivät ole hallituksessa. Näin on , oli takki sitten miten päin vaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #15

Erkki Martikainen jaksaa puhella hallituksen autuaaksi tekemisestä mm. sanomalla "Päätökset ja toteutuvan politiikan suunta määritellään hallituksessa..."

Mitenkäs kävikään sinisten eli ps:stä eronneiden hallituksessa pysyvien ministerien ja edustajien vaaleissa? Eipä ollut merkitystä hallituksessa olemisella muutoin kuin ettei kansalaisten pitäneet sinisten tekemistä/osallistumisesta päätösten tekemisiin tavalla jota lupailivat ennen vaaleja. Höpöllä toimivat siten siniset kansalaisten mielestä hallituksessa. Ottaa tämä varmasti koville, mutta näin vain kävi. Sitä saa mitä tilaa!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17

Minä kyllä puhuin siitä miten asioihin ja poliittisiin päätöksiin voidaan vaikuttaa. Olemalla hallituksessa Siniset vaikuttivat niihin päätöksiin mitä siellä tehtiin ja olivat nostamassa Suomea suosta johon se oli vaipunut jo nenäänsä myöten. Nyt kansan tuomion jälkeen Siniset eivät voi vaikuttaa mihinkään kunnes tilanne muuttuu. Persut sitä vastoin saivat kansalta ääniä reilusti, syystä tai ilman mutta saivat kuitenkin, siitä huolimatta persut ovat nyt oman toimintansa takia nurkassa voimatta vaikuttaa mihinkään, huutaa kyllä voivat.
Sitä saa mitä tilaa!

Kimmo Salomaa

Olis katastrofi jos Halla-aho olis pääministeri,ei voi kuin ihmetellä mitä Persut äänestäjä kuvittelee ajattelee ei varmaan mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset